2019 Svensk Mesterskab

DANSK OVERRASKELSE VED FINNJOLLERNES SVENSKE MESTERSKABER

7. august 2019 

Casper Elkjær fanget af fotograf ved DM 2019 i juni måned (foto: Per Heegaard)

28 Finnjoller var mødt frem til de svenske mesterskaber i Finnjolle, der blev sejlet ud for Marstrand i den forløbne weekend. 6 af deltagerne var danske sejlere, der havde glædet sig til frisk vind og store bølger.

Sådan blev det ikke. I løbet af mesterskabets 3 dage kom vinden aldrig over 4-5 m/s.
Det var forhold som især de svenske sø-sejlere fra Karlstad forstod at udnytte.

Svensk mester blev Fredrik Tegnhed, Karlstad, foran Peter Overup, Malmø, som begge er gode bekendte og venner af den danske Finnjolle fleet.

Bedste danske sejler blev Casper Elkjær på en flot 6. plads. Derudover var Otto Strandvig (nr 8) og Allan Hansen (nr 9) i top 10.

Om sit flotte resultat siger Casper:
“Det var svære forhold med springende vind og trykforskelle. Gode starter var afgørende. Interessant nok valgte baneledelsen konsekvent at lægge linjen med styrbord fordel. Det betød også mange omstarter og BFD diskvalifikationer (sort flag – tyvstart).
Mine starter og opkryds var gode, men jeg manglede lidt fart på læns. Samlet set er jeg meget tilfreds med min sejlads.”

Det er ikke første gang, at Casper Elkjær viser god fart på kapsejladsbanen. Især i Finnjollernes forårspremiere (Polyester Cup i Kastrup) har Casper flere gange været med fremme på resultatlisten.

Næste vigtige stævne for de danske Finnjollesejlere er den 7-8. september, hvor ‘det rigtige DM’ (Dragør Mesterskabet) traditionen tro sejles.

Udsejlingen fra Marstrand er stadig lige imponerende (foto: Jan Peetz)

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.