DM 2014 i Kerteminde

DM update 1 – foreløbig udsættelse på land

Feltet blev, inden der blev forsøgt startet, sendt i havn. To timer efter første start var planlagt bliver tiden brugt på måling af master og rygter om nye opkøb i Finnjolleklassen.

Der er blevet udvekslet erfaringer, i dag fortrinsvis den modsatte vej, hvor de unge svende har hjulpet mange af de gamle med at måle masterne op med vægt. Det er en fornøjelse at se og høre på.

Der går også ubekræftede rygter om at Svendsen er træt af sin nye jolle og måske sætter den til salg.

DM update 2 – 2 sejladser i hus

Efter en lang eftermiddag blev fleeten sendt på vandet omkring kl. 15:20 med start kl. 16:25.

Det er de unge mennesker der har lavet prikker i dag, i 1. sejlads Mads Bendix og i 2. sejlads en ung nordmand ved navn Anders Pedersen.

En af de helt nye i klassen, André Højen, har efter hele fire timer i jollen præsteret en 2. og en 6. plads og ligger samlet treer. Ret rutineret af så urutineret en Finnjollesejler.

I morgen fortsætter festen 🙂

DM update 3 – roterende vind i Kerteminde

Kl. 10 blev fleeten sendt ud, da dommerbåden målte 3,5 m/s. Kl. 11 blev der skudt en udsættelse og her kl. 11:30 er der absolut ikke andet end den bagende sol og noget strøm ud af Noret tilbage.

Om lidt tager Deres udsendte sig en badetur!

DM update 4 – frokost på land

Og så afsted igen. Kl. 12:49 blev udsættelsen pillet ned, men der var vi også lige kommet ind.

Det ser ud til at den nu blæser igennem fra øst, måske der endda skal hænges lidt?

DM update 5 – nu med grillpølser

Efter en behagelig frokost på land, blev feltet sendt på vandet.

På vandet blev der gennemført tre sejladser under relativt vanskelige forhold. Igen var der nogen som vandt og nogen som kom sidst og her ind i mellem lå resten af feltet. Det var vanskeligt, men herligt.

Om tre minutter er den skafning efterfulgt af den årlige generalforsamling. Mon ikke den bliver efterfulgt af noget håndsejlads?

I morgen er der lovet vind i rigelige mængder, så det bliver spændende. Hollænderne håber det holder stik.

DM update 6 – Bendix forsvarer tronen

Eller dansk dominans i toppen af feltet.

Efter i alt fem gennemførte sejladser fredag, har Mads Bendix taget føringen i den samlede stilling, tæt fulgt af Stig Steinfurth og Jørgen Svendsen. Herefter kommer André Højen, som snart runder ti timer i klassen, og Frederik Svendsen som også har sejlet utroligt flot når man tænker på at han er spritny i klassen.

Som noget helt nyt skal vi helt ned til 6. pladsen for at finde en udenlandsk deltager, nemlig Silver Cup vinder Anders Pedersen fra Norge fulgt af hollænderen Karel van Hellemond.

Der er sket en fantastisk udvikling blandt unge sejlere i klassen de sidste 18 måneder og selvom oddsene for en podieplacering bliver dårligere for sådan en 43-årig som mig, så føles det bare godt.

DM update 7 – skal, skal ikke

Jeg var oppe kl. 5. Der var det hele allerede begyndt at hyle, men det skal først toppe senere med en middelvind på +10 m/s og stød på 15-17 m/s. Godt nok er Finnjollesejlere kendt som havets gladiatorer, men personligt er jeg ikke sikker på at jeg skal lufte min stridsvogn i de betingelser.

Måske dagen skal bruges på at se der hele fra en RIB.

DM update 8 – udsættelse på land

Næste skippermøde kl. 12:00

Siden sidste update er vinden øget og bølgerne har bygget sig godt og grundigt store.

Indtil videre er sejladserne udsat, dels på grund af vindstyrken og dels på grund af de udfordringer dommerbåd og topmærkebåd vil have med at ligge fast.

Nu går tiden med håndsejlads, dækspark og nedbrydning af telte mens det stadigvæk er tørvejr.

DM update 9 – ikke flere sejladser

Race officials har valgt at der “for safety reasons” ikke bliver sejlet yderligere. Mads Bendix vinder for andet år i træk. Stort tillykke!

Kerteminde Sejlklub har tændt for grillen og der bliver serveret brændte fingre med brød. Klokken 16:00 er der tidlig middag med efterfølgende præmieoverrækkelse.

En god håndfuld har valgt at benytte lejligheden mellem to fronter til at holde legestue på vandet. Set fra land ser det festligt ud, men gad vide om de kan gå i aften…

Gallamiddag og præmieoverrækkelsen blev rykket til kl. 16:00 da der i løbet af dagen havde været opbrudsstemning. Billeder følger.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.