Finn Masters 2017 på Barbados

Slutmelding fra DEN 80

Inden stævnets sidste sejlads var der enighed om, at vi alle ville vise os fra vores bedste side i dag.

Det startede også rigtig fint med Otto og Lars i top 10 ved første mærke og Michael lige efter. Otto sejlede motiveret og stærkt op på 2. pladsen og pressede på for at gå i front.

Vinden var endnu kraftigere i dag, dvs sjældent under 12 ms! Solen var hængt op på himlen og alle forudsigelser om regntid kom ikke i spil.

Herefter fik vi lidt tilbageslag. Michael måtte opgive pga problemer med en skulder. Frank var tæt på at blive sejlet ned ved bundmærket, men værst gik det for Otto da han sammen med de 2 andre førende joller ikke kunne finde bundmærkerne på sidste runde i outer loop banen. Det viste sig, at det ene mærke var drevet væk og inddraget. I stedet udgjorde en lille gummibåd mærket, men det var ikke signaleret ved topmærket. Værre var det, at gummibåden ikke lå stille, men kom farende for sent ind fra en for sejlerne blind vinkel. Resultatet blev, at de 3 første både sejlede på det eneste synlige mærke og rundede dette. De efterfølgende både rundede først gummibåden og derefter mærket. Jury lagde protest mod de 3 første både, der ikke havde en chance i protestrummet. Ottos 2. plads blev forvandlet til en dsq. I stedet for en placering i top 10% bliver det en sekundær placering, som ikke afspejler de evner Otto viste.

Heldigvis skal vi sejle Masters mange år frem endnu, og næste år står slaget i en bugt lidt nord for Barcelona.

De opløftende momenter efter denne nedtur er, at Lars Hall holdt hovedet koldt og med en sikker top placering ender som bedste dansker og Frank sejlede endnu en pæn placering omkring 20. De endelige placeringer er endnu ikke offentliggjort, men dem kan i finde på hjemmesiden i morgen.

Aftenens program fortsætter med en festmiddag og præmieoverrækkelse i Barbados Yachtklub. I morgen leger vi turister, og så går det hjemover igen.

Sejlerhilsener
Lars, Otto, Frank og Michael

Dag 4

Forventningerne blandt mange sejlere her til morgen knyttede sig til, at de lokale havde forudsagt lidt mindre end 10 ms vind hen over dagen.

Det viste sig ikke at holde stik. I stedet fik vi godt og vel 10 ms fra de samme retninger som de andre dage. Sejladserne bød på overraskende tryk fra højre side af banen. Det narrede nogle, mens andre fik sig en positiv overraskelse. Dønningerne var vokset en kategori og gav basis for nogle suveræne planeture. Solen skinnede igen fra en skyfri himmel og det var dejligt varmt.

I toppen af resultatlisten skiller nogle sejlere sig ud med konstant gode placeringer. Det ligner en gentagelse af sidste års sejr til spanieren Rafael Trujillo.

Bedste dansker resultat i dag kom fra Michael Staal med en 9 plads i dagens første sejlads. Lars og Frank måtte begge udgå af den ene af dagens sejladser med grej havari. Så har vi alle 4 en af den slags.
Otto stod for dagens stabile resultat med en 14 og 10 plads, der placerer ham som nr 17 overalt inden den sidste sejlads fredag.
Lars Hall fik repareret skaden fra første sejlads og blev nr 11 i dagens anden sejlads. Lars er nu samlet nr 27.
Michael Staal er nr 39 og Frank Hansen er pt ikke kendt pga lidt rod i resultaterne.

Fra stranden kan vi berette, at rigtig mange tyske sejlere forventer at deltage i vores DM i år. Vores deltager rekord fra Kerteminde i 2014 står måske til at blive overgået?

I aften kokkererer vi flyvefisk hjemme på verandaen og afsluttende beretning følger i morgen.

Sejlerhilsener

Frank, Lars, Otto og Michael

Dag 3

Finn Masters 2019 skal afholdes af KDY i Skovshoved. En tæt afstemning placerede det meget store ansvar på KDY og mange nationer lykønskede efterfølgende med resultatet.

Ingen tvivl om at der er rejst meget høje forventninger fra de kommende deltagere til arrangementet for at kompensere for de forventeligt meget lavere temperaturer, end man er vant ved Finn Masters.

Efter dagens enlige sejlads afviklet i 4-10 ms i dønninger og +30 grader vindspring stod Barbados Yachtklub for et storstilet grill arrangement med lokale musikere og artister.

Vi tøver heller ikke i dag med at sende et stemningsbillede fra aftenen. Dagens sejladsmæssige præstation stod Frank for. Lars og Otto fulgte op med solide præstationer.

Torsdag er planlagt med 2 sejladser i under 10 ms og vi vender tilbage med nyt i morgen aften.

Dag 2

Endnu mere vind!

Efter lidt tøven fra baneleder blev dagens første sejlads på Barbados truttet i gang med en god halv times forsinkelse.

Den tøvende tilgang skyldtes, at vi havde betydeligt mere vind end på førstedagen, hvor vi efter fleres mening allerede lå på overgrænsen.

Men afsted vi kom med begge fleets. Anden fleet efter omstart. Solen strålede fra en næsten skyfri himmel og en godt og vel 2 meter høj dønning på tværs af vindretningen gjorde sejladsen ret udfordrende. Kæntrede joller lå pænt spredt ud over banen og flere kom hele tiden til. Der er mange flotte billeder på den officielle stævnehjemmeside, hvor man kan få et godt indtryk af forholdene på vandet.

Blandt de 4 danske deltagere var der enighed om, at forholdene på vandet nok var i overkanten. På den anden side er det ikke hver dag, man får lov til at sejle i 11-14 ms (med rocker pust oveni) i 28 grader varmt vand/luft og 2 meter bølger

Efter målgangen var der ikke mere tøven fra baneleders side. Vi blev sendt direkte i land pga for meget vind. Dagens anden sejlads blev annulleret.
Heldigvis var der meget godt styr på sikkerheden på vandet. Mange rescue både og nogle seje, knap så unge Finn sejlere, var den kombination, som gjorde det muligt at få en sejlads gennemført i dag.

Danske præstationer i dag:
Lars Hall nr 6, samlet bedste dansker som nr 20.
Otto Strandvig nr 6, bliver giftig i det samlede når han kommer af med sin fratrækker.
Michael Staal nr 18.
Frank Hansen nr 27.

Lars og Otto leverede dermed super præstationer på vandet i dag. Respekt!

I morgen afgøres det om Finn Masters 2019 kommer til Danmark. Der er desuden planlagt 1 sejlads og grill aften (pattegris cajun). Humøret er højt i dansker lejren og vi tøver ikke med at sende et stemningsbillede fra dagens evaluering på stranden.

Sejlerhilsener
Frank, Lars, Otto og Michael

Dag 1

På den første dag til Finn Masters på Barbados fik vi gennemført de 2 planlagte sejladser på trods af til tider meget frisk vind. I gennemsnit holdt vinden sig lige akkurat under max grænsen for aflysning. Med andre ord: det var en dag med herreluft og ømme kroppe.

Om selve sejladsen kan siges, at vinden var kraftigt springende og med store trykforskelle ned over banen. Der skulle sejles taktisk og sikkert banen rundt. Starterne var en udfordring med stor læ fordel, hvilket blev påtalt af sejlerne. Det bliver rettet til i morgen.
Her er et link til start i 2. sejlads gul fleet, hvor DEN 80 kommer godt afsted, men desværre måtte udgå halvvejs pga en defekt storskødeblok. DEN 21 kommer også godt ud af starten lige til luv for DEN 80:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1516572168414486&id=245461308858918

Otto præsterede dagens bedste dansker resultat med en 4 plads. Desværre måtte Otto også indkassere en udgået pga havari på bomnedhal i dagens første sejlads.

Lars Hall lavede dagens mest stabile serie og er bedste dansker på en 33. plads. Frank ligger nr 58 efter blandt andet at præstere en 720 grader og 360 grader i samme sejlads. Førstnævnte horisontalt og sidstnævnte vertikalt.

Humøret er højt hele vejen rundt og vi sender hilsener til jer derhjemme fra vores terrasse i vandkanten.

Se resultater og flere billeder på den officielle hjemmeside:
https://www.finnworldmaster.com/events/barbados-2017

FINN MASTERS = VARM LUFT, MASSER AF VARM LUFT!

5. juni 2017 · by danskfinnjolleklub · in Uncategorized. · Rediger

Søndag aften blev 140 Finn Masters sejlere fra 21 nationer budt på en i særklasse god åbnings ceremoni i Barbados Yachtklub. Med fri bar, mere end rigeligt lokale delikatesser, live steelband og ikke for lange taler blev den gode stemning fra en lang dag på vand og land fuldendt.

Om eftermiddagen tog de fleste sejlere på vandet til practice race. Vinden var pænt frisk og ca 30 grader – altså temperaturen. I opfriskende vind blev starten udsat indtil sejladsen blev annulleret pga lidt for meget vind. Finn Masters har en regel om, at sejladsledelsen kan annullere, hvis vinden er konstant højere end 10 ms og forholdene i øvrigt for udfordrende, når man også ønsker at sejlere på +60 og +70 år skal have mulighed for at sejle sikkert. Da vinden lå på ca 13-15 ms konstant, så blev vi sendt i land. Men sjovt var det at sejle, så længe det varede.

Mandag går stævnet i gang med de første 2 sejladser. Alle 4 danskere er klar på linjen og sekunderet af et kompetent shore crew bestående af koner, kærester mm. Vejrudsigten for hele ugen lyder på masser af varm luft. Det ser ud til at blive et stævne med vindstyrker i den helt høje ende.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.