Masters 2015 i Kavala, Grækenland

Slutmelding fra DEN 80

De bedste 10 fik sejlet medalrace i eftermiddag i meget let og springende vind. Det er kun 3. gang vi har et medalrace på programmet, men tilsyneladende alle bakker op om konceptet.

Med den meget tætte stilling var der lagt op til ændringer i slutresultatet, og sådan blev det også. De tidligere mestre var alle parkeret uden for top 10, så en ny blev kåret i skikkelse af Kruthskik fra Rusland.

Desværre kunne det sidste fleetrace ikke gennemføres pga manglende vind.

Den ældste deltager i år var 83 år gammel. Han fik en hæderspris. Alle 18 legends (over 70 år) fik også hæderspriser.

Præmie overrækkelsen var med borgmester og andre notabiliteter, men takketalerne blev holdt til et minimum.

Det største bifald gik igen i år til de unge hjælpere fra sejlklubben (billede vedlagt), som hjælper os med alt muligt og ikke mindst at holde styr på 200 jollevogne på slæbestedet. Henk samlede vanen tro igen penge ind i en papkasse til de unge, og han modtager kun sedler.

Den fine ældre kaptajn på billedet kommer fra Australien. Han sejler gerne i sin Finn med kasketten på. Der er også gået nogle stykker tabt i vandet over årene. Årsagen til kasketten er, at han nyder at være i Finnjollen, som ifølge ham selv er det eneste sted han får lov til rigtig at bestemme.

Jeg er blevet spurgt af mange, hvor de andre danske Finnsejlere er. I er savnet og jeg har lovet, at mange nye danske ansigter, incl de gamle, er med igen fra næste år på Gardasøen.

En tysk sejlerven flashede en ny t-shirt. Er det en idé til promovering af Finnjollen?

Afslutningsvis fordelte sejlere og medrejsende sig ud over byens restauranter og vi slog pjalterne sammen med nogle tyskere, efter at have skålet farvel i klubben med en masse andre.

Slut med beretningerne herfra. I morgen er vi turister og skal se Fillipi inden vi sætter os i flyveren hjem.

Selv i Grækenland kan det være køligt, men det fik ikke 204 til at gå kolde.

I en sand forvirring af små fronter, som i dag kom ind fra øst, fik en meget kompetent baneledelse gennemført 2 sejladser for begge fleets. Det vil jeg kalde lidt af en præstation. Så vi kan være glade for vores kombination af internationale race officials og lokale kompetencer til at lede slagets gang.

Efter den daglige egnsret efter sejladsen er vi pga fortsat regn fortrukket til sejlklubbens bar, vi hvor hygger os med et par hollændere hvoriblandt er Henk og Katel, der er særligt gode venner af dansk Finnjolleklub. Selvfølgelig kommer de til DM i Vallensbæk.

Resultater er fortsat utroligt tætte. Med lidt held er jeg efter en dukkert i går måske på side 1 igen.

Vi har gennemført alle planlagte sejladser og er klar til den endelige fight i et medalrace for de 10 bedste og 1 fleetrace for resten i morgen.

Følg også med i Robert Deaves udførlige beretninger på Masters siden http://www.finnworldmaster.com Robert laver et fantastisk arbejde med at promovere Finn klassen internationalt.

I dag indledte vi med det årlige, internationale Finn Masters møde. Et hotel lagde faciliteter til, at over 100 sejlere mødtes for at tale om de kommende års Masters stævner og hvad vi kan gøre endnu bedre. Vi har en demokratisk og åben behandling af alle relevante emner

Et tilbagevendende emne er den bløde regel om, at vi ikke sejler i over 20 knob vind, med mindre det vurderes forsvarligt eller endda nødvendigt for at gennemføre nok sejladser. Frem til næste Masters vil bestyrelsen komme med et forslag, som afprøves i 2016, hvor vi sejler i Torbole på Gardasøen. Udfordringen er, at sejlere over 60 år i overvejende grad vælger ikke at sejle i +20 knob (10 m/s). Skal vi finde en kompensation for dem, hvis der alligevel gennemføres sejladser? Torbole er kendt/elsket/berygtet for sin Ora vind med op til 15 m/s.

“Were going to Barbados” i 2017. Præsident Andy kunne fortælle, at prisen for en tur/retur billet for en Finnjolle i container fra Europa holder: 120 Euro!
Hvilke andre jolleklasser kan tilbyde deres medlemmer lignende tilbud? “yes – we’re going to Barbados”.

Inden det festlige højdepunkt – festmiddagen – fik vi endnu en sejlads i skabet. Denne gang var det et mix af søbrise og en front. Vi havde tordenvejr på begge sider ind mod kysten. Spændingen om det endelige udfald er ikke blevet mindre, tjek resultaterne. http://iim.teikav.edu.gr/sailrc_public/ranking.php

Til festmiddagen på et af Kavala’s in steder blev vi budt velkommen af meget nydelige unge damer, som hjalp med at placere gæsterne, så der kunne kommunikeres mellem de mange nationaliteter. Ud over god mad fik vi danseopvisning og konsolideret vores følelse af, at vi har valgt det rigtige idrætsredskab.

Det kræver et godt team at organisere et VM med 200 over joller.

I Finn Masters er vi så heldige, at nogle af de bedste race officials rigtig gerne stiller op år efter år.

Således har vi f.eks. Chris Woods fra England i juryen. Udover at være kompetent, så er han en hyggelig og morsom mand. Hør mit korte interview med Chris Woods:

Da jeg forleden dag skrev, at jeg er den eneste danske deltager, så er det forkert! Jan Stage deltager som race official i juryen. Han er også ved at blive en del af teamet omkring Finn Masters – rigtig godt.

Efter at have deltaget i snart 10 Finn Masters lærer man en del sejlere at kende. I dag kan præsentere Jer for Jack og Andreas Bohnsack fra Sydafrika. Far og søn har fået den gode vane at sejle Finn Masters stort set hvert år. De er inkl. Jacks hustru et rigtig godt bekendtskab, som man taler godt med.

De foreløbige resultater viser, at der er historisk mange om buddet på de ny mestre i år. Efter 3. og 4. sejlads i tiltagende søbrise op til 8 m/s og strålende sol, så er jeg igen “side 1 sejler” (der er 7 sider med resultater på opslagstavlen).

I Finnjolle er der over de seneste 20 år udviklet en tradition for, at de knap så unge fortsat mødes for at dyste internationalt.

Kavala, nordøstlige Grækenland, lægger i år farvand og by til for Finn Masters. Cirka 200 sejlere fra knap 30 lande skal fra mandag til fredag sejle om VM for +40 år.
Der er bla 10 australiere, 7 fra USA, 4 fra Syd Afrika, brasilianere, argentinere, og en enkelt dansker.

Finnjolle sejlere er sociale mennesker, og det går godt i spænd med græsk gæstfrihed. Åbningsceremonien var generøs, et hav af frivillige hjælper med alt, inclusive at hjælpe de ældste sejlere op og ned af slæbestedet.

Vi sætter pris på at dyste steder hvor vejret er godt, det ikke blæser over 10-12 m/s, hvor der er kultur og lokal autencitet, som medrejsende kan nyde godt af, og som understøtter samværet mellem sejlere.

Resultater

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.