Sejler portrætter

Jan Peetz

PORTRÆT AF EN FINNJOLLE SEJLER #1

15. august 2017

(foto: Ole Krongaard) Jan Peetz i Dragør med sin Finn årgang 1998, fabrikat Pata.

Vi vil her på siden portrættere udvalgte danske Finnjolle sejlere til inspiration for de mange, som tænker for meget – og gør for lidt – for selv at sejle Finnjolle.

Navn, alder, sejlklub:
Jan Peetz, 49 år, medlem af Dragør Sejlklub.
Hvornår begyndte du at sejle?
Startede som 10 årig i optimistjolle.
Hvilke både/joller har du sejlet i?
Startede traditionelt med optimistjolle, herefter Europa- samt Laserjolle. De seneste 25 år har jeg kun sejlet kølbåd som gast på en Banner 28R.
Hvornår begyndte du at sejle Finnjolle?
Startede med at sejle Finnjolle i Dragør sejlklub, efteråret 2014.
Hvad fik dig til at prøve Finnjollen?
En af mine venner var startet 2 år tidligere, og fik lokket mig til at tage en prøvetur i hans Finnjolle, og så blev jeg bidt af bacillen. Havde i flere år haft lyst til at få en rorpind i hånden igen, efter “kun” at have sejlet med som gast på en kølbåd.
Hvad får dig til at blive ved at sejle Finnjolle?
Føler mig stadig som en nybegynder, og der er stadig en masse for mig at lære. Men af de ting jeg synes er virkelig fedt ved Finnjollen, er at der er rigtig gode muligheder for at udvikle sig som sejler inden for klassen. Jollen er krævende, hvis man vil have den til at sejle rigtigt stærkt, men heldigvis er der en masse dygtige sejlere som gerne deler ud af deres erfaringer, hvilket jeg har haft stor glæde af.
Hvor meget sejler du i Finnjollen?
Sejler i snit 2 gange om ugen i sommerperioden og 1 gang om ugen om vinteren.
Vil du anbefale Finnjollen til andre sejlere – og hvorfor?
Vil klart anbefale alle som har lyst til nye udfordringer at købe sig en Finnjolle, det er en god måde at holde sig i form på, med masser af gode oplevelser på vandet med ligesindede.
Hvad skal man være opmærksom på, inden man kaster sig ud i at sejle Finnjolle?
Sørg for at få hjælp til indkøb af det rigtige udstyr, Dansk Finnjolleklub hjælper gerne med dette, ellers er der ingen undskyldning, bare se at komme igang 
Hvad har hidtil været din bedste oplevelse i forbindelse med Finnjolle sejlads?
Har haft en masse virkelig fede sejloplevelser, men det bedste ved klassen er at det er en gentlemans jolle. Selv om der bliver sejlet meget seriøst og koncentreret på banerne, foregår det altid i god ro og orden.

Redaktørens tilføjelse:
Ligesom man ikke spørger en kvinde om hendes alder, så spørger man heller ikke en Finnjolle sejler om hans vægt. Til denne uges DM med ca 40 tilmeldte joller varierer sejlernes vægt fra 75 kg til 115 kg med et gennemsnit på ca 90 kg. Det er vigtigere at være i nogenlunde god fysisk form end at veje 90 kg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.