Stævner

2017 INTERNATIONALE DRAGØR MESTERSKABER

18. september 2017

3 svenskere, 1 nordmand og 17 danskere stod klar til et af årets højdepunkter lørdag morgen. Faktisk var alle sejlerne klar 1 time før arrangørerne, der hemmeligt havde valgt at sætte starten 1 time senere end bekendtgjort i Notice of Race. Det gav tid til lidt kaffedrikkeri og opdateringer om dit og dat.

Vejret viste sig fra sin sædvanlige gode side, når vi sejler i Dragør. Med 5-7 m/s fra syd og flot solskinsvejr, var der dækket op til gode sejladser og ‘fri pump’ på bølgerne det meste af tiden. Vore udenlandske venner skulle lige lære at sejle i den henover dagen tiltagende strøm.

Med top 6 fra Danmarksmesterskabet på startlinien var der også lagt op til revanche. Allerede på førstedagen gik Otto og Michael i tæt kamp om førstepladserne i de 4 sejladser, men også Jens Kristian snuppede en 1. plads i lørdagens fjerde og sidste sejlads, hvor han lykkedes med at holde Otto alias ‘det flyvende tæppe’ bag sig på den sidste lænser.

Lørdagens vel nok mest morsomme indslag opstod da en ældre sejlbåd for motor og masten liggende på dæk, forvildede sig ind på banen. Otto måtte lave undvigemanøvrer og Jens Kristian måtte forklare ‘sejlerne’, i hvilken retning de kunne/skulle forlade banen. Uden at fornærme nogen i øvrigt, så var opfattelsen, at mandskabet på denne sejlbåd, vist nok var ved at ryge masten.

Søndag morgen blev sejlere og arrangør mødt af en vejrudsigt, der ihvertfald lovede udfordringer i form af let springende vind og den næsten obligatoriske strøm. Torden varsel var der også.
Dagens første sejlads blev gennemført i let østlig vind og stor spredning på feltet. Svend var 1 meter fra også at kunne titulere sig som vinder af en sejlads, men måtte på målstregen se sig slået af Michael med Otto lidt længere tilbage i feltet. Herefter var stillingen den, at Michael førte med 1 point foran Otto, mens svenske Fredrik, Svend og Jens Kristian lå tæt i pointene om 3. pladsen.

Efter nogen ventetid og en sejlads der blev annuleret på halvejen, så kom dagens 2. og sidste sejlads i hus i en opfriskende sydlig vind.
Vi skylder lige at sige, at rookie Christian i DEN 231 klart førte den annullerede sejlads og desværre blev frataget en succesoplevelse. Han havde med stor sandsynlighed vundet sejladsen. Men han fik ros for det han nåede at vise i den annulerede sejlads.

Søndagens 2. sejlads fik Otto som sikker vinder og Frank på en flot 2. plads og Michael lidt tilbage i feltet.
Der var ikke vindforhold til at gennemføre flere sejladser og dermed var vinderen af årets Dragør Mesterskab for 2. år i træk Otto, der sluttede 3 point foran Michael og med svenske Fredrik på 3. pladsen.

En af søndagens oplevelser var fra vandsiden først at se på, og høre, det flotte tordenvejr der opstod over Malmø, for derefter at se på, og høre, det tordenvejr der opstod over København. Vi var heldige med ikke at få hverken regn eller torden i Dragør. Faktisk havde vi igen sol det meste af dagen.

Dragør Mesterskabet var sidste afdeling af årets 6 rangliste stævner og nu venter mange sikkert spændt på, at Otto alias ‘den flyvende regnemester’ finder ud af med hvor mange point han vinder i år .

Næste officielle begivenhed på vandet er den traditionelle FlæskeCup i Vallensbæk den 4. november.

Resultater af Dragør Mesterskabet 2017

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.