Stævner

2018 Polyester Cup i Kastrup

Finnjolle-klassen roser Kastrup-baneleder Lars Darling for hurtig afvikling

Det var et meget kompetent baneleder team med Lars Darling i spidsen. Vi fik sejladser med meget kort ventetider, siger Michael Staal, der tog 2. plads efter Otto Strandvig i Katrups Polyester Cup

Af Troels Lykke | 07-05-2018 13:19

Smukt vejr bød sejlerne velkommen i Kastrup Sejlklub lørdag morgen. Vinden var hele weekenden prognosticeret til at være mellem 2-6 m/s fra sydlige retninger.

Både lørdag og søndag skulle vinden lige sætte sig, men så blev der også givet gas fra baneledelsen.

Forklarer Michael Staal fra Dragør Sejlklub.

Lørdag sejlede Finnjollerne 8 sejladser og alle sejlere var godt brugte, da de kom i havn. Søndag blev der sejlet 4 sejladser, inden tidsgrænsen for sidste start blev nået.

Ros til baneleder team

Et meget kompetent og godt organiseret baneleder team med Lars Darling i spidsen, fik afviklet sejladserne med meget kort ventetid.

Som noget nyt til dette stævne havde baneledelsen permanent lagt 3 topmærker i forskellig farve, således at der ved startproceduren blev givet signal om hvilket topmærke der gjaldt i sejladsen.

Dermed blev der sparet meget tid og benzin med at flytte topmærker. Et rigtig fint koncept, der fik stor ros af sejlerne.

Prøvede at ligge tilbage og fremme

Som ventet fik de fleste sejlere undervejs prøvet at ligge både i top og bund. Rigtig mange situationer blev trænet undervejs og stævnet gav deltagerne god forberedelse til resten af sæsonen.

Blandt de 14 startende Finnjoller var det nogle af de erfarne sejlere, der bedst magtede de drillende vinde. Efter lørdagens 8 sejladser førte Otto Strandvig med 3 point foran Michael Staal og med yderligere 14 point ned til svenske Lars Edwall på en 3. plads.

Lokale Allan Hansen sejlede en meget stabil serie i sin ‘nye’ (årgang 2004) jolle og viste, at ham skal vi regne med at se fremme i feltet. Jan Peetz fra Dragør viste stor fremgang og sejlede en meget flot serie hjem. 

Strandvig tog sejren

Efter søndagens afsluttende sejladser var de første 3 placeringer uforandrede, således at 2018 vinderen af Polyester Cup blev Otto foran Michael og Lars.

Herefter var der tæt kamp om de følgende pladser, hvor erfarne Svend Andersen netop afviste de nye sejlere Allan Hansen, Jan Peetz og Martin Mikkelsen til de følgende pladser.

Det var 21. gang Finnjollerne sejlede dette forårsstævne i Kastrup, og hele feltet glæder sig til at komme igen i 2019, fortæller senior-sejler Michael Staal, tidligere sportschef i Dansk Sejlunion.

Resultatliste

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.