Stævner

DM revanchen i Dragør

Søren Kjær øver synkronsvømning (foto: Anders Vognsen)

Med knap 2 håndfulde ellers trofaste deltagere til stævne i udlandet sikrede 14 fremmødte sejlere et alligevel hyggeligt stævne.

Desværre blev dette års stævne en helt usædvanlig letvinds begivenhed. Kun lørdag formiddag havde vi vind nok til at gennemføre 1 sejlads. Og det kom endda næsten til at knibe. Banelederen valgte klogt at korte andet kryds/læns ned til den halve distance, men det blev alligevel en fin og fair sejlads i udfordrende strøm og vindforhold. Strømmen var ikke ret stærk, men skiftede retning undervejs i sejladsen. Samtidig var der lidt vindspring og trykforskelle.

På første kryds så vi et split af feltet. Dem der vidste at man kunne finde medstrøm ude i nærheden af venstre layline, og de andre som valgte højre side. Højre side blev så begunstiget af en 10 graders højredrejende vind, så ved krydsmærket var fordelene nærmest udlignet. De sidste par hundrede meter mod krydsmærket var mest et spørgsmål om at ramme de små vindspring rigtigt. Vinden var siden starten aftaget fra godt 3 m/s til ca 2 m/s.

Jens Kristian, DEN 246, viste topspeed og godt vejvalg på første kryds og rundede som klar etter. På lænseren blev feltet samlet og rundingen i gaten var tæt med halvdelen af feltet samlet.

Andet opkryds viste sig at favorisere 4 både, som havde luret, at vinden var yderligere på vej til højre. Forrest af disse var Jens Kristian, som fortsat havde raketfart trods yderligere aftagende vind. Fra venstre side af midten kunne Søren Kjær, DEN 16, alligevel snige sig frem og runde krydsmærket nærmest simultant med Jens Kristian. Ikke langt efter rundede Michael Staal, DEN 80, og Peter Gudsøe, DEN 909, også simultant. Lænseren blev til en agten-for-tværs hvor teknik betød en hel del for farten. Målgangen var meget tæt med Søren foran Jens Kristian og Michael som treer.

Efter en lille times ventetid på vandet og et par topmøder mellem sejlerne og baneleder valgte sidstnævnte at sende os i land. På land ventede kølige drikkevarer og genialt ristede pølser med brød. De fleste kom nyvaskede til dette kulinariske højdepunkt på dagen, da de ikke forventede mere vind/sejlads. Og de fik desværre ret.

Søndag begyndte med havblik og endte med havblik. Efter konsultation af vejrudsigter, profeter og fornemmelser valgte vi fornuftigt nok at aflyse sejladserne. Jens Kristian introducerede den ny tidsplan: kl 10 moleøl, kl 11 grillede pølser, kl 12 frakendelse af kørekortet!
Som gode sejlere og samfundsborgere droppede vi det sidste punkt i planen, men hyggede os gevaldigt med de andre punkter.

Ved præmieuddelingen overtog Søren Kjær som vinder at varetage vandrepræmien, der i en flot lakeret trææske indeholder små minder fra mange års tidligere stævner. Mon ikke Søren finder et eller andet, der vil minde os om den fraværende vind, men trods alt fremragende opholdsvejr?
Dragør Sejlklub glæder sig til vores besøg igen næste år.

Podiet: Søren Kjær får at vide, at han ikke må stå på tæer (foto: Tina Staal)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.