Sejler portrætter

Bjørn Westergaard

SEJLERPROFIL: BJØRN WESTERGAARD

5. marts 2018 

Navn, sejlklub:
Bjørn Westergaard, Sejlklubben Sundet

Hvornår begyndte du at sejle?
Vist som baby. Optimist fra 8 år vil jeg tro. Mener jeg vandt første klubmesterskab som 10-12 årig.

Hvilke både/joller har du sejlet i?
Optimist, Europa-jolle, OK jolle, Finn, Soling samt en del forskellige kølbåde. De senere år en hel del klassisk 12 Meter.

Hvornår begyndte du at sejle Finnjolle – og hvorfor stoppede du i sin tid?
Jeg begyndte i 1986. På vej hjem fra en tur Skælskør/Venezuela/Skælskør tog jeg et pitstop i Holland, Medemblik, for at hilse på min bror Stig, som sejlede Finnjolle dengang. Der blev jeg enig med mig selv om, at mit næste projekt var Finnjolle. Jeg stoppede i Finnjolle efter OL i Atlanta i 1996, hvor jeg stillede op for vores sejlerlandshold. Årsagerne var dels pga at hængevest blev forbudt, og dels at jeg ikke havde økonomi til kulmasterne, som netop var blevet introduceret på det tidspunkt.

Hvad fik dig til at vælge Finnjollen?
Dengang fordi det var OL klassen for mænd. Jeg er egentlig for lille, men kom i rigtig god form, der kunne kompensere lidt for de manglende kilo.

Hvad får dig til at gøre comeback i Finnjolle?
Nu lyder comeback af så meget. Jeg er begyndt at sejle igen, da jeg efter mange år med 12mR sejlads har lyst til igen at sejle verdens fedeste jolle. Jeg vil gerne kunne komme ud på havet, når jeg har tid og lyst. Og dette på 10 minutter fra jeg lander i klubben. Så jeg er begyndt igen, fordi jeg savner sejlglæden fra Finnjollen. Og så gør det heller ikke noget, at den er så fysisk, at man er træt når man kommer på land igen.

Hvor meget sejler du i Finnjollen?
Her om vinteren ikke meget. Hver anden lørdag. Håber på flere timer i jollen til sommer.

Vil du anbefale Finnjollen til andre sejlere – og hvorfor?
Absolut ja. Finnjollen er ubetinget den fedeste jolle at sejle, hvis man kan lide gode sejlegenskaber og lidt hårdt fysisk arbejde. Derudover er der et rigtig godt kammeratskab, hvor vi hjælper hinanden til at blive bedre og have mere sjov på vandet.

Hvad skal man være opmærksom på, inden man kaster sig ud i at sejle Finnjolle?
Ikke så meget vil jeg sige, udover den er lidt som snus, dvs svær at slutte med, når man først er begyndt. Man bliver afhængig.

Hvad har hidtil været din bedste oplevelse i forbindelse med Finnjolle sejlads?
Uh – svært at sige. Jeg synes alle 10 år fra 1986-1996 var super. Kan ikke sige noget var bedre end det andet. Men måske den daglige træning, og især vintertræningen med alle de andre joller i Hellerup i gamle dage.
Rejsen var velsagtens det bedste. Med rejsen tænker jeg på dagligdagen på vej mod OL. Altså den daglige træning på vandet og i den daglige fysiske træning. OL var målet, men det var “rejsen” på vej dertil, der var det fine. Og sidst, men ikke mindst, er venskaberne det bedste i Finnjolle klassen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.