Kulturen

STORE LEGEDAG MED 12 FINNJOLLER PÅ HAVET

20. januar 2019

Flot vejr (foto Michael Staal)

Lørdag den 19. januar mødtes 12 Finnjoller og deres besætninger til en fantastisk flot morgen i Vallensbæk. Der var indkaldt til organiseret leg med 2 træningspas, frokost, udlagte mærker og god stemning.

Efter at have fået tøet jollerne op blev en rende brudt gennem nyisen. Med 3-5 m/s vind fra sydvest og strålende sol fra sydøst til syd blev der gennemført flere træningssejladser med tætte opgør og mærkerundiger. André Højen Christensen var på visit i lånt jolle for at teste sejl og mast, hvilket var en af grundene til det fine fremmøde. Også Jakob fra Vejle havde valgt at lægge vejen forbi Vallensbæk.

Bundfrossen jolle (foto: Michael Staal)

Formand Jens Kristian havde organiseret aktiviteten og stod selv for at lægge bundmærket ud, som til lejligheden var medbragt i jollen. Der kan organiseres rigtig meget god træning på vandet uden at være omsværmet af gummibåde!
På et godt valgt tidspunkt beordrede Jens Kristian kurs mod havn og frokost. Frokosten gav varmen tilbage og stillede den værste sult (Finnjolle sejlere kan altid spise en småkage til – og må gerne). I mellemtiden var det blevet lidt smådiset omkring os og sikkerheden i at sejle ud i tågen blev diskuteret. Heldigvis så vi tegn på opklaring ude over vandet, så 7 joller kom på vandet til 2. træningspas. For en sikkerheds skyld lagde vi denne gang banen tættere på land, så vi hurtigt kunne undslippe tågen.
André og Michael Staal byttede joller i frokosten og vi kunne efterfølgende diskutere forskellene mellem de 2 mest fremherskende tendenser for tiden:

  1. Fantastica + ny HIT mast + WB Classic sejl
  2. Devoti Classic + gammel Wilke mast + Bojsen Møller sejl

André og Michael var helt enige om, at det var let at mærke forskel på hvordan jollerne sejlede. Fantastica + ny HIT mast var mere stiv og hård i reaktionerne og krævede mere arbejde.
Devoti Classic + gammel Wilke mast var mere blød i reaktionerne og krævede mindre arbejde.
Farten? Begge kombinationer gik rigtig god fart på dagen! André foretrækker Fantastica og Michael glæder sig til at sejle sin egen jolle igen!

I omklædningsrummet var der efterfølgende stor tilfredshed med dagens aktiviteter. Vi har været heldige med vejret og fremmødet – faktisk lige siden efteråret. Desværre ser det ud til, at vandet bliver mere stift i den kommende tid, men så har vi et par andre ting at tage os til i form af lidt praktisk tovværksarbejde og småreparationer. Følg med på denne hjemmeside og Facebook grupperne for at finde ud af, hvad der kommer til at ske.

Aktivitet på havnen og en god start på sæsonen (foto: Michael Staal)
Finnjolle på glatis (foto: Michael Staal)

Sejlerhilsener
Bestyrelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.