Stævner

2014 Dragør Cup

Endnu en super dag i Dragør, Finnjollens danske arnested!

Sæsonen er nu startet, ved afviklingen af årets første Finnjolle ranglistestævne. Igen var det Dragør sejlklub, som inviterede til stævne. Dragør sejlklub er Danmarks ubestridte største Finnjolle klub og arnestedet for moderne Finnjolle sejlads.

I år havde den lokale Finnjolle fleet, med mere end 25 både på kajen, allieret sig med nye gode kræfter i klubben, så det var et helt nyt dommerteam, som åbnede sæsonen for Finnjolle sejlerne.

16 både stævnede ud, på en dag præget af høj sol og let vind fortrinsvis fra en nordvestlig retning. En for Dragør traditionel vindretning , så dommerteamet havde lagt banen helt inden under havnen, så de mange besøgende på Dragør havn havde mulighed for at følge søslaget.

Første sejlads blev skudt i gang, og i let vind og næsten uden strøm kom feltet afsted.

I den lette vind var det tydeligt at alle var sejlklar, og da alle kan finde rundt på en kapsejladsbane var det et utrolig tæt felt som rundede første mærke, dog med Kenneth Bøggild, VSK marginalt i spidsen for feltet, tæt efterfulgt af Michael Staal, DS og Michael Nielsen, DS på en tredje plads.

Også Christian Qvist havde sneget sin ind i topstriden, med sit nye hurtige set-up.

Første løber skulle blive afgørende for resultat, da de tre første både fik held til at slippe afsted, på den nu aftagende vind. Og i fri luft kunne de tre første både runde bundmærket nu lidt foran den forfølge resterende fleet. Michael Staal nu som ét, da han på de sidste 50 meter fik lidt ekstra pres i båden, og sejlede forbi en fortvivlet Kenneth Bøggild.

Michael Staal valgte på det andet opkryds, en gangske aggressiv taktik, som betød at han lukkede Kenneth Bøggild ind i kampen igen. Også Michael Andersen fik pludselig luft til at angribe. Staals aggressive taktik fik ikke det, for Staal, forventede resultat, og han måtte derfor erkende at hans solide føring var blevet erstattet af en anden plads. En placering som holdt i mål.

Dages tidligere nr. 4 Christian Qvist havde, på trods af god fart i båden et katastrofalt andet opkryds og endte blandt de sidste i mål. Michael Nielsen holdt fortsat god fart i båden og kom i mål som nr. 3, hans ”al time” bedste placering i en Finnjolle sejlads, men skulle det senere vise sig, var blot starten på en helt ny rangorden i klassen!

Efter flere forsøg, og en vind som vred mere og mere i nord, kom anden sejlads i gang. Igen en kort bane, som med den øgede nordgående strøm, skulle vise sig at blive lang, og nervepirrende. Først omkring topmærket var Svend “Bongo the Beast”, som med en meget aggressiv start havde lagt sig i spidsen for feltet, en start og placering som desværre senere skulle vise sig at udløste Svends anden tyvstart i stævnet.

Resten af feltet rundede meget tæt, dog med gruppen af sejlere som havde søgt ud i den kraftige strøm som førende. Sidst omkring mærket kom de både som havde søgt mere vind under land, og ikke helt havde forstået strøm-problematikken i Dragør, herunder blandt andet vinderen af første sejlads Kenneth Bøggild.

I en stadig aftagende vind, og øgende modstrøm gik det meget langsomt mod bundmærket, hvor kun de tre første både lykkedes at få lidt afstand, således at Svend BtB igen rundede som et, dog tæt forfulgt af Michael Staal og Michael Nielsen. Herefter fulgte forsvarende ranglistevinder 2013, og altid skarpe Lars Hall, som første forfølgerbåd i den efterfølgende samlede gruppe.

Placeringen holdt på andet opkryds hvorfor at det afsluttende læns ville blive afgørende for sejladsen.

Og hvilken nervepirrende afsluttende læns!

I nu helt døende vind på vej mod mål, og tiltagende modstrøm var det opsamling umiddelbart før mållinjen. Eneste båd som formående at sikre det nødvendige flow og fart i båden var Michael Nielsen, som ensomt kunne passere mållinjen som overbevisende etter, en super placering for Michael Nielsen, som indtil dato alene har placeret sig midt i feltet.

Efterfølgende var kaotisk, 8 både passerede mållinjen samtidig, og den helt store taber i denne målgang blev Michael Staal, som på trods af en taktisk veldisponeret afsluttende læns, måtte erfare at han PÅ mållinjen tabte 6 både, og indkasserede en skuffende 8. plads.

På land var der disket op med grill, og drikkevare til alle sejlerne, og i den dejlige forårsvarme sol, var det en stribe glade Finnjolle sejlere, som på fornemmeste vis havde fået skudt sæsonen i gang.

På grund af den kaotiske målgang var der stor spænding om resultat. Det var dog klart at dagens store overraskelse, Michael Nielsen ville vinde stævnet, men hvordan de efterfølgende placeringer skulle fordeles var helt og aldeles uklart for de spændte Finnjolle sejlere.

Næste rangliste stævne for Finnjolle er det traditionsrige Polyester Cup, Kastrup den 10. & 11. maj 2014. Indtil da vil det være Micahel Nielsen som fører årets Finnjolle rangliste, en super placering for den sympatiske sejler.

Resultatlisten fra Dragør Cup 2014:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.