Stævner

2015 Helly Hansen Cup

Så bliver det ikke meget bedre.

20 joller på linjen, de bedste sejlervenner som findes, i den fedeste båd, og det hele garneret med høj sol, 6 – 8 m/s og 22 grader. Hvad sker der lige i Danmark, sommeren ramte Danmark da Helly Hansen Cup i Rungsted blev skudt i gang.

Anden rangliste stævne blev præcist så sjovt og udfordrende som Rungsted er kendt og berygtet for. På land lidt snævre forhold, men på vandet muligheder for alle, også badenymferne.

Stævnet startede fredag i, ikke kun noget nær, men i PERFEKTE forhold. 6-8 m/s, 22 grader og høj sol! Unge Stig og lange Jacob lagde hårdt fra land. Den resterende del af feltet skulle lige banke den værste vinterrust af, inden at de to herrer blev budt op til dans.

Efter fem korte, men ganske strabadserende sejladser, var alle batterierne i de hårdt kæmpende sejlere brugt op, og vi blev enige om at søge nødhavn for natten. KDY stod klar med rigelig grillet proviant og læskende drikke. En situation som en Finnjolle sejler hurtig finder sig til rette i! Under genopretningen af væskebalancen, og depoterne generelt blev der diskuteret nye Finnjoller, master, sejl, bådoptimeringer og formler for vippetest af Finnjollen, så alt i alt en socialt setting, som er ideel for den oplyste lille menighed 🙂

Lørdag startede ud med lidt vind fra oven, så lidt fra siden, mener også at der kom lidt fra bunden, og til slut fra en helt ny retning, og i en udfordrende styrke. Den ny vind gjorde at der var der flittig brug af det friske danske badevand, da vinden gik i vest, fra flere retninger, og styrker. Enkelte både var nede flere gange.

Faktisk så blev der i en enkelt sejlads ses en helt ny disciplin, ”Synkron kæntring”. En disciplin som åbenbart kræver tre joller, som helt synkront alle væltede til luv, spektakulært og en spændende ny form for Finnjolle sejlads.

Nå ja, og så vandt Stig, Jacob to og Thomas ”formerly known as Laursen” M-P 3’er

Hørt på kajen:
”Lad mig bare være et øjeblik, og er jeg fortsat her i morgen tidlig, så bare sæt mig op i båden og skub mig ud”

”Først smed den mig af, så sejlede den den anden vej, og her smed den mig også af, og så kunne jeg ikke huske hvad jeg hed, og så mente jeg nok at det var tid at søge havn”

”Alle mærkerne stod underligt, og flere sejlede ind i mig”

Beretning fra Baadmagasinet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.