Stævner

2017 Polyester Cup

TILHÆNGERE AF DEMOKRATISK KAPSEJLADS HAVDE EN FANTASTISK WEEKEND I KASTRUP

8. maj 2017 

Som altid fik vi, trods vejrprofeterne, gennemført mange sejladser til Polyester Cup i Kastrup. Ligesom sidste år blev det igen til 8 gennemførte sejladser, dog med den omvendte fordeling: 3 lørdag og 5 søndag.

Ole førte sig pænt frem og sluttede på 2. pladsen og Casper blev en ligeså fin nr 3. Casper markerede sig allerede sidste år samme sted, mens det var Ole’s foreløbigt bedste præstation.

De 2 herrers præstationer understreger rigtigheden i, at du efter nogle få års træning og sejlads kan være med i toppen af dansk Finnjollesejlads med joller som forlængst har haft 10 års fødselsdag, og er købt brugt for et begrænset budget. Hvis du er en god sejler, så er det fundamentet for at få noget af det sjoveste og billigste kapsejlads i Danmark og verden!

Otto og Svend var stærke i søndagens 5 ræs, men begge var hæmmet af ikke at deltage om lørdagen. Det kunne godt have ændret på resultaterne i toppen af tabellen, hvor undertegnede tog 1. pladsen og fik nogle dejligt varme præmiesokker med hjem til næste vintersæson.

Martin havde taget den lange vej fra Middelfart og viste god fart, overblik og mod i starterne. Med 2 ‘overtrådte’ må han dog se en sund og genopstanden Frank vinde kampen om 4. pladsen.
Jan lagde også stærkt ud lørdag, men var forhindret i at deltage søndag. Det varer nok heller ikke længe før vi skal vænne os til at se Jan mere permanent med forrest i felterne.

Allan stillede op i en gammel Vanguard med rund kulmast. Efter at Jens Kristian havde forklaret Allan, at båden faktisk var et unikum – noget nær det hurtigste design og bådebyggeri – så kom der så meget fart i klenodiet, at Allan vandt en sejlads og samlet placerede sig lige før feltets “nyeste” ført af Flemming legenden.

Afslutningsvis bør det nævnes, at Otto i den sidste sejlads præsterede en sjældent perfekt bagbord start foran snuden på Svend og undertegnede. Der var ikke plads til meget mere end en gammel gummistøvle mellem os, men det er jo også tilstrækkeligt. Otto fortsatte på bagbord ind over banen i tryk og rum vind, så ham så vi ikke mere af i den sejlads.

Tak og tillykke til alle deltagere!

(artikel på MinBaad: http://minbaad.dk/nyhed/archive/2017/08/may/article/tidligere-ol-sportschef-bedst-i-finnjollernes-aabningsstaevne/)

Michael
Den 80

Ole fyrer den af i Kastrup!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.