Stævner

2019 INTERNATIONALT DRAGØR MESTERSKAB

9. september 2019 

Frank Hansen, DEN 1, i føring foran Otto Strandvig, DEN 21 (foto: Tobias Elkær)

Traditionerne er mange omkring dette Finnjollestævne i Dragør, som har været gennemført mere end en snes gange siden Finnjollen fik sin renæssance i slutningen af 1990’erne.

Een af traditionerne er solskin, 4-6 m/s vind og strømfyldt farvand.
Traditionen blev fastholdt i hvert fald lørdag, men søndag udeblev både vind, strøm og sol i det vindue, hvor der var sat tid af til at sejle.

Så meget desto bedre var det, at lørdagen tillod afvikling af 4 svære og fair sejladser, hvor vinden varierede i styrke og retning. En kompetent baneledelse sørgede for mærkeflytninger, således at kvaliteten af sejladserne var i top.

Det rekordstore felt af joller blev efter sejladserne forplejet med grill pølser og molebajere. Lørdag aften blev der serveret entrecote og kartoffelsalat ad libitum, og det gode vejr betød, at middagen kunne nydes på Dragør Sejlklubs fine terrasse.

Med 4 gennemførte sejladser kom der ikke en fratrækker i spil for resultatet. Det var der nok flere deltagere, der ærgrede sig lidt over. De 5 fremmødte svenske sejlere var alle at finde i top 10 og Otto Strandvig, Michael Staal og Frank Hansen formåede at holde svensken lidt stangen.

Vinder af stævnet blev Otto Strandvig, KDY, foran Peter Overup, Malmø med Michael Staal, Dragør Sejlklub på 3. pladsen. Frank Hansen, Dragør Sejlklub, var 3. bedste dansker på en samlet 7. plads i stævnet.

Næste begivenhed for den danske Finnjolle fleet er Flæske Cup den første lørdag i oktober, som i år er henlagt til Veddelev Bådelaug, hvor de i denne weekend nåede op på at have samlet 20 Finnjoller i den lille klub. Bemærkelsesværdigt og et godt eksempel på, hvor stort et potentiale der er for voksen jollesejlads i danske sejlklubber!

MinBaad skrev også en fin artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.