Stævner

2019 Flæske Cup i Veddelev

SUCCES TIL FINNJOLLE FLÆSKECUP INTERNATIONAL 2019

5. oktober 2019 

Tætte mærkerundinger (foto: Ole Krongård)

Et flot og stærkt felt med 30 Finnjoller stillede på startlinjen, da Veddelev Strand Bådelaug lagde yderbredning til dette års Flæske Cup. Alting flaskede sig denne dag for sejlere og arrangør, hvor de fine rammer i Veddelev blev forskønnet af efterårssolen og fine vindforhold. Stævnet fik i år hæftet ‘international’ på, idet vi havde besøg af vores 2 gode venner fra Malmø, Peter Overup og Stefan Sandahl.

Dagens første sejlads blev gennemført i ca 8 m/s vind fra østlige retninger. Det gav fri pump på lænserne og sjove planeture. André Højen Christensen var også til start, og han var så ubeskeden at vinde sejladsen, men kun med kort afstand ned til Martin Mikkelsen og Michael Staal på 2. og 3. pladserne.

Martin Mikkelsen runder før André Højen Christensen, Peter Overup og Jan Peetz (foto: Ole Krongård)

Selvom der var mange nye sejlere til start, så blev der ikke registreret kæntringer. For ca 10 af sejlerne i feltet var det deres første Finnjollestævne. Nogle garvede folk fra OK klassen var på besøg og de fandt sig hurtigt til rette i Finnjollen. For andre var det en af deres første kapsejladsoplevelser i en jolle. Bagefter var de glade for, at de havde kastet sig ud i det. Og de vil have mere.

I anden sejlads var vinden også kraftig nok til fri pump på den første lænser, men banelederen valgte klogt at tage fri pump væk til den 2. lænser. Også den sejlads vandt André, men igen med begrænset forspring til Peter Overup fra Malmø og Michael Staal.

Vinden i Roskilde Fjord er selvfølgelig springende, men banelederteamet fik løbende justeret banen ind, så den nogenlunde fulgte en svag venstredrejende tendens. Til 3. sejlads var vinden aftaget yderligere til ca 4-5 m/s og det blev stadig vigtigere at finde de rigtige tryk at sejle i.
Martin Mikkelsen styrede den 3. sejlads hele vejen rundt og satte sig sikkert på 1. pladsen.

Inden 4. sejlads aftog vinden yderligere og sejladsen blev gennemført i 3-4 m/s. Der begyndte at opstå nogle farlige vindhuller rundt om på banen, som det gjaldt om at sejle udenom.
Peter Nielsen fra den lokale klub vist god fart og stort overblik og førte sejladsen indtil kort før mål, hvor han måtte se 3 joller glide forbi i et meget tæt opløb. André Højen Christensen vandt men en bådslængde foran Michael Staal, Jens Kristian Andersen og Peter Nielsen.

Efter målgangen startede dagens vigtigste sejlads! Det var sejladsen mod havn, hvor flæskestegen ventede. Humøret var tårnhøjt ovenpå de fine sejladser, som blev sejlet fair og ordentligt af deltagerne.

I klubhuset var der disket op med fadøl. Flæskestegen viste sig at blive serveret som samlesæt i form af flæskestegssandwich. En besigtigelse i køkkenet bagefter viste, at der var blevet spist op på nær måske 50 gram kød. Stor ros til Finnjolle hustruerne i køkkenet!

Til præmieuddelingen var der særlige sponsor præmier, som blev givet til de sejlere, der kom længst væk fra. Det var sejlere fra Århus, Vejle og Middelfart, som fik denne ære.

Resultaterne for de første 6 både (vedlagte samlede liste bliver opdateret da der er opdaget en enkelt regnefejl):

  1. André Højen Christensen, VSB, 9 point
  2. Michael Staal, Dragør Sejlklub, 16 point
  3. Martin Mikkelsen, Middelfart Sejlklub, 20 point
  4. Peter Overup, Malmø, 22 point
  5. Stefan Sandahl, Malmø, 24 point
  6. Jan Peetz, Dragør Sejlklub, 28 point

Alle tilstedeværende roste gensidigt hinanden for indsatsen i årets sidsteFinnjollestævne på dansk jord. Vi ser frem til at fortsætte fremgangen i Finnjolleklassen til i 2020. Kapsejladskalenderen er tæt på at blive lanceret og vi lægger vanen tro ud i Kastrup Sejlklub primo maj til Polyester Cup.

Jacob Brasse foran Henrik Sørensen og Stefan Sandahl (foto: Ole Krongård)

MinBaad skrev en god artikel.

Resultatliste:
Flæskecup 2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.