Stævner

2019 Träslövsläge

MENS I ANDRE SÅ MELODI GRANDPRIX

21. maj 2019 

5 danskere havde valgt at tage turen til Träslövsläge lidt syd for Varberg i weekenden 18. og 19. maj. Träslövsläge ligger tættere på København end Aarhus og tilbyder sejlads på åbent hav i meget smukke omgivelser. I 2018 blev der afholdt svenske mesterskaber her, hvor stævnet var tæt på at blæse væk. Denne gang viste Träslövsläge sig fra en hel anden side med meget lidt vind om lørdagen samt opfriskende vind om søndagen.

Lørdagen blev en lang dag på vandet, da det tog noget tid inden en ustabil og svag vind fra nordvestlige retninger indfandt sig. Stævnet blev afholdt sammen med 505’erne som gik i første start, som under disse forhold kun gik en smule hurtigere end en Finnjolle. Svenskerne var mødt talstærkt op, og viste sig under disse forhold umanerligt stærkt sejlende og ikke spor gæstfri med hensyn til placeringer i toppen af feltet. Martin Mikkelsen og Casper Elkjær kunne efter gode starter blot se sig forbi sejlet på såvel kryds som læns. Jens Kristian Andersen havde kigget i posen af 80’er finnjolle lænsetrick, og kunne konstatere at overplat med sværdet stort set oppe og luv krængning fortsat er  hurtigt (Så længe de andre ikke kopierer det). Henry Sprague fra Amerika var taget med til stævnet da han er ankommet godt en måned før Masters for at akklimatisere sig, men gav efter en sejlads bagerst i bussen op på næste sejlads’ opkryds, med kommentaren: ’I am too fat to sail in light winds!’. Der var maks 2 m/s hele vejen rundt, men ikke fuldstændigt vindstille.

Kigger man på den uofficielle Legende rangliste efter de sæsonens første to stævner, så har Flemming Bender Jensen vundet over Henry begge gange. Herfra skal der lyde en opfordring til at fortsætte stimen til Masters stævnet. Nok ikke helt let da Henry har vundet Legends kategorien de sidste par år.

Søndagen startede med udsættelse på grund af ’bleke’ (absolut vindstille), men efter et par timers venten blev vi sendt på vandet til en opfriskende vind. 2-4 ms i den første med huller og lidt vindspring, og den sidste med 6-7m/s mod slutningen af det der blev sidste sejlads. Kort før andet topmærke runding kom en meget kraftig havgus rullende sammen med en opfriskende vind og en tilhørende sigtbarhed på ca 30 meter, så her var det vigtigt at holde øje med omridset af båden foran for derigennem at finde mærket samt dommerbåden. Dommerbåden kunne desværre ikke angive en kurs til havnen, så det blev et gæt tilsat en god gang pump og surfing i den nu friske vind og de ganske store bølger. Vi ramte lidt ved siden af havnehullet og måtte krydse for at komme i havn, men kunne orientere os da tågen ikke var så tæt over land. Om sidste sejlads kan der fortælles at man ikke skal give Otto Strandvig en god start og løs line på den rigtige side af banen. Han forsvinder. Så er I advaret.

Sidste sejlads’ kraftigere vind viste et andet billede i top 5, hvor der nu var 3 danskere at finde mens de hidtidige sejlere med topplaceringer lå noget tilbage i feltet. En gennemgang af resultatlisten viser at der på de 4 første pladser er Devoti Classic joller med tilhørende rorsmænd, og først derefter kommer de nye Fantastica joller for så at blive afløst af Classic både.

Deltagerlisten viste også deltagelse af Magnus Olin som vandt Gold Cup (VM i Finnjolle) i 1975 i Malmø foran Henry Sprague som vandt i 1974. Begge tilhørte verdenseliten i begyndelsen af 70’erne. Magnus sejlede en absolut godkendt 4. plads hjem til stævnet.

Ophold i Träslövsläge kan gøres helt efter pengepung og medbragte koner og husdyr. Varberg tilbyder et Yoga og SPA lækkert kysthotel, mens der 3 km fra havnen findes Annas Hem og Kök som tilbyder et lækkert enkeltværelse til 370 SKK for et døgn, og så er der et godt bageri for enden af parkeringspladsen midt ude på en mark til morgen furagering.

Næste stævne i Sverige er svensk mesterskab den 1. til 4. August i Marstrand. Det kan kun anbefales at inkludere dette stævne i sommerferie planerne, da Marstrand er et besøg værd, både for selve stedet, dets historie samt besøgende i sommerperioden, men også for de meget fine sejladsforhold. Lidt i stil med sommer i Hornbæk og Skagen tilsat lidt skærgård. Der allerede et større antal danskere som tager turen derop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.