Stævner

2019 Polyester Cup i Kastrup

Årets mest demokratiske stævne levede op til sit ry

De fleste Finnjollesejlere nåede at være i front såvel som i bund ved årets Polyester Cup, der dermed fulgte sit demokratiske øgenavn. En undtagelse blev Otto Strandvig, som tog en sikker sejr foran Christian Gunni.

Af Sara Sulkjær | 07-05-2019 09:49

Ikke kun manøvrer, start og teknik blev trænet i Kastrup under weekendens Polyester Cup.

Traditionen tro fik de 23 deltagende Finnjollesejlere, hvoraf én svensker og én amerikaner var til start, ligeledes prøvet kræfter med deres mentale mindset, da størstedelen fik æren af at være placeret i toppen såvel som i bunden under en af weekendens sejladser.

Hård vind og kæntringer

Selvom forholdene synes tilfældige, viser det sig dog oftest, at de samme i sidste ende placerer sig i front, når regnskabet gøres op. 

Det blev atter tilfældet ved dette stævne, hvor suveræne Otto Strandvig endnu engang kunne stille sig øverst på sejrsskamlen med en fjerdeplads som dårligste placering efter to stævnedage, der bød på sejlads i hård vind.

Lørdag diskede således op med fem sejladser i en frisk og kold nordlig vindretning og en kort krapsø. Taktisk var sejlerne udfordret af relativt store vindspring og trykforskelle samt en mærkbar sydgående strøm.

Flere måtte desuden en tur i baljen, men heldigvis slap deltagerne for materielle skader, omend en del kunne berette om ømme muskler under aftenens sociale hygge på landjorden. 

Dansker tog sølv foran svensker

Da solen søndag bød sejlerne velkomne til endnu en dag, var det med forventninger til langt mere rolige sejladser. Det blev langt fra tilfældet, og deltageren måtte endnu engang kæmpe i en hård vind, der denne gang var drejet over i vest-sydvest. 

– Vores krydsmærke var placeret omkring 200 meter fra Den Blå Planet. Det er basis for mange og store vindspring samt ikke mindst trykforskelle, forklarer Finnjollesejler Michael Staal i en mail til Minbaad.dk. 

Udfordrende forhold, der passede Christian Gunni, der var på gæstevisit i Finnjollen. Søndag sejlede han sig forbi svenske Fredrik Tegnhed, som dermed måtte overlade sølvet til danskeren. 

Resultater fra årets Polyester Cup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.