Stævner

2020 Tysk Mesterskab

På 4. og sidstedagen til Int tysk mesterskab fik vi lige akkurat vind nok til at blive sendt på vandet og startet en sejlads efter den obligatoriske ventetid på stabil vind.DEN knap så stabile vind holdt til et kryds og en halv læns. Så var det slut og vi blev sendt i havn. Men det var rigtigt af race committee at prøve.
Resultaterne efter de 2 første dage og 6 sejladser er derfor også de endelige.
Deres udsendte er tilfreds med sin 9. plads.
De samlede resultater kan du se her: resultater

Når der mangler vind, så bliver forskellige ting luftet. Ejeren har selv sejlet med kluden tilbage i tresserne!

På dag 3 til tysk mesterskab var der ikke en chance for at gennemføre sejladser. Mange kloge ting blev luftet i løbet af dagen. Jo senere på dagen desto klogere.Der er en klar tendens til, at de tyske Masters sejlere skifter til Fantastica. Blandt de unge tyske sejlere har ca halvdelen i Classic.
Prisen for en 3 år gammel Fantastica (foto) er 15.000 euro!!!!
Bespist og beskænket er jeg tilbage i mit logi for at gøre klar til sidste dag – lørdag. Det er tvivlsomt, om der er i vind i morgen, men med 6 sejladser hus er mesterskabet gyldigt og på en fair baggrund.
Næste år er tysk mesterskab i Müritz 1 time fra Rostock på en meget stor sø fra 15-19. September. Det forsøger vi at kombinere med vore andre stævner for at gøre det muligt for mange danskere at stille op hernede.

Dag 2

3 sejladser blev gennemført i 2-6 m/s fra sydøstlige retninger. Også i dag oplevede vi vindspring på 50 grader og meget store trykforskelle. Vi ligger i et højtryk og den vind vi sejler på er noget der hovedsageligt falder ned på søen. Vindtrykkene bevæger sig kun meget lidt henover vandet.Som eksempel på hvad det kan medføre, så oplevede vores ven Greg Wilcox fra NZ i dagens første sejlads at runde topmærket som ca nr 60, hvorefter han sejlede i en stor bue uden om feltet på læns for at runde som nr 2 ved bundmærket. Deres udsendte oplevede samme sejlads at runde i top 5 ved krydsmærket for derefter sammen en lille håndfuld andre at parkere i et vindhul, som feltet klogeligt sejlede uden om. Så jeg var nr 60 ved bundmærket.
Vi har stadig rigtig varmt vejr og der skal mange liter vand med på banen. Efter sejladsen er der næsten moleøl ad libitum, hvilket Jens Kristian på forhånd havde advaret mig om. Vi bliver i det hele taget beværtet meget flot.
På billedet ser i Hymer mafia lejren. Der er rigtig mange som kommer i mobil homes. Og atter andre kommer med jollen i en stor container, som de så også bor i.
Deres udsendte er tilfreds med at rykke en plads frem efter en hård dag på kontoret.

Dag 1

Knap 80 joller stillede til start i dag til tysk mesterskab. Senere på ugen lover de svage vinde, så i eftermiddag trykkede race committee på med 3 sejladser.De blev sejlet i 3-10 m/s og 30-50 graders vindspring. Alle med fri pump !
Det var ikke de letteste forhold.
På land er det heller ikke de letteste forhold med afstand, mundbind mv. Men alle forsøger at undgå, at vi overtræder de nødvendige regler.
Jeg skal hilse fra en masse af vores tyske venner.
Deres udsendte er tilfreds med at være ‘side 1’ sejler.
Resultater kan findes på stævnehjemmesiden.
DEN 80

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.