Stævner

2021 Træning i Egå

3 gode dage i Egå

Weekenden den 17. og 18. april var der indkaldt til Finnjolle træningslejr i Egå. Da en del af deltagerne havde valgt også at tage fredagen fri, blev der også sejlet 3 sejladser om fredagen.

De 11 tidligt fremmødte havde fin men springende mellemvind fra Nordlig retning, med bølger af en størrelse som mange af deltagerne aldrig havde set fra en Finnjolle. Men det var jo forbrænderen til en træningslejr, så ud på vandet og lære samt ikke mindst prøve hvordan man gør. Det blev til 3 gode sejladser af 25 minutters varighed, hvor der viste sig ganske store forskelle i bådfart og håndtering gennem feltet. Alle kom igennem med store smil på læberne, og flere med en ganske stor læring omkring håndtering af en Finnjolle under disse forhold. Resultatlisten viste, at under de forhold er et par år i jollen en fordel, ligesom at træning under de forhold gør en positiv forskel. Vindspringene, og de var til tider ganske store, gav mulighed for marginalt at forbedre sine position, men var generelt ikke afgørende for resultatet.

Efter sejladserne holdt træner Per Baagøe en debriefing med hans observationer omkring bådtrim, bådhåndtering, starter og mærkerundinger. Der var noget at arbejde med for alle fremmødte de næste par dage. Som altid i Finnjolleklassen var der også gang i vidensdelingen mellem de mere erfarne og de nye i klassen.

Per Baagøe som har stor erfaring med at træne (interntionale top) Finnjollesejlere stod for weekendens træning. Han formåede til alle de fremmødtes store tilfredshed at tilpasse den til de fremmødte sejleres niveau, således at alle fik noget med hjem.

Lørdag morgen oprandt med 16 indlæringsparate Finnjollesejlere klar til træningslejr. Inden den første briefing fik de nye i klassen deres både gennemgået og trimmet ind til klassens grundtrim. Så skal man som nybegynder (eller øvet for den sags skyld) ikke bekymre sig yderligere om trim af riggen det første lange stykke tid. Det giver tid til at fokusere på at trimme sejlet til forholdene og sejle båden rundt på banen. Anbefalingen er også at man kun bruger et sejl og en mast til sin (kap som trænings) sejlads.

Dagens program stod på 2 træningspas, i hvad der skulle vise sig at være flovende vind i solskin og klart vejr. Første pas bestod af starttræning med 2 prøvestarter med 30 sekunders fuld gas, og en ’rigtig’ start efterfulgt af en kort sejlads med fokus på at få en god start og lave gode mærkerundinger. Når man har tilbragt en hel vinter med at lave harestarter, er man noget rusten, men som dagen skred frem, var alle fremme ved linien i god tid og kom godt afsted. Og hvis man ikke kom godt afsted, så havde vi lært at finde en vej ud, og derefter sejle videre som planlagt.

Frokost og debriefing blev afholdt over et par timer, inden bådene endnu engang gik på vandet for at gentage morgenens sejladstype i en lettere vind, som gav mulighed for nye at komme frem i feltet i de korte sejladser. Den lettere vind gjorde det muligt at fokusere mere på at få jollen til at sejle rundt mærkerne uden at bruge for meget ror (Kræng den istedet). Mange manøvrer blev dokumenteret med video, således at de kunne gennemgås ved debriefingen efterfølgende. Vi blev også alle klogere på reglerne for runding af topmærke, når man kommer med overhøjde.

Det var en flok godt trætte sejlere som lørdag samledes i mindre grupper for at detailgennemgå dagen. En enkelt mindre gruppe var samlet for at spise pizza i Riis Skov, hvor et enkelt medlem søndag morgen mente at den sidste flaske rødvin var en Chateau Migraine og ikke som de tidligere flasker.

Søndagen oprandt med flot solskin og meget lidt vind, og en ny bane hvor der var en gate på midten, som man også skulle igennem inden topmærket. Under de forhold var det vigtigt at komme afsted i starten da der ingen vind er i anden række. Som dagen skred frem døde vinden helt, og den sydøstlige søbrise var kun kortvarigt på besøg, hvorfor det blev besluttet at sejle i havn og pakke både.

Efter debriefing med tilhørende video var en god weekend i Egå forbi. Men vi kommer tilbage til Dansk Mesterskab i August og glæder os allerede, da Egå Sejlklub har et fantastisk set up og support til sejlerne, som kommer forbi.

Der skal her til sidst lyde et stort tak til Egå Sejlklubs Christina og Jesper Hegaard for at sørge for det praktiske samt til Gert Lind Meinicke for at holde snor i det fra Finnjolle klubbens side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.