Resultater og beretninger

Dragør Mesterskabet 2021

(DM revanchen og det rigtige DM – fortalt af Christian Reed Rasmussen og Michael Staal – nu med resultatliste)

Vi satte ny deltagerrekord med 29 joller på startlinjen. Heraf var 5 svenske og 1 islandsk. Der dukker hele tiden nye ansigter op, og det er glædeligt at se, at stadig flere fra den store fleet i Veddelev vover sig ud af fjorden. Det er lige så tydeligt at se på Veddelev sejlerne, at deres formkurve peger flot opad. Et højt aktivitetsniveau til hverdag gør dem skarpe. Vi glæder os til Flæske Cup 2021, som igen i år sejles i netop Veddelev Bådelaug den 9. oktober. Her forventer vi +30 deltagere.

Rigtig mange joller bag Søren Kjær, Veddelev Bådelaug, som også vandt 2. sejlads (foto: Søren Kjær)

De mange fremmødte i Dragør blev mødt af lette vinde fra sydvestlige og sydlige retninger og lun luft, da de kastede sig ud i lørdagens 4 sejladser. Den berygtede strøm i Øresund var også på plads, men i en svagere udgave end længe set til dette stævne. 

Det var i overvejende grad vigtigere at sejle på de 15-20 graders vindspring med dertil hørende trykforskelle, end det var at sejle på strømmen. Men strømmen var hele tiden i spil. I korte perioder kunne strømmen også boves, hvilket gav en ekstra dimension i sejladserne.

Resultatlisten viser, at alle i feltet på nær SWE 87, Mats Johnsson, fik sig en dobbeltcifret placering på denne svære lørdag. Det er et klart tegn på, at bredden i klassen er øget markant. Selv små fejl straffes af et hurtigt sejlende midterfelt.

Baneleder Kim Pedersen, Dragør Sejlklub, roste hele feltet for meget præcise og gode starter denne lørdag.

Bedste dansker efter førstedagen var Peter Bøje på en 4. plads, med Otto Strandvig og Søren Kjær på 5. og 6. pladsen.
På 8. pladsen lå endnu en svensker, Olof Lundqvist. Ham vender vi tilbage til.

Enkelte andre highlights fra lørdagen:

  • Søren Kjær, Veddelev Bådelaug, lavede en flot 1. plads i 2. sejlads.
  • Martin Mikkelsen, Middelfart Sejlklub, fortalte at han havde ramt alle banemærker på nær dommerskibet, og selvfølgelig lavet de nødvendige snurreture af samme grund.
  • Michael Staal, Dragør Sejlklub, lavede comeback efter 1 års pause.
  • Johnny Aagesen, Vallensbæk Sejlklub, lavede comeback efter 3 års pause.
  • 4. sejlads blev på første lænser ekstra spændende, da en kraftig cumulus nimbus sky smed en ordentlig bunke vand og slukkede 99% for vinden. Herefter måtte feltet kæmpe i super let luft i en periode inden vinden kom igen. Først fra lidt forskellige retninger og derefter fra den oprindelige. Det gav en del rokeringer i feltet, men til sidst var det nogenlunde de forreste fra første mærkerunding, der også var først over målstregen. En god håndfuld sejlere gik fra hero til zero på sejladsens første opkryds. De var overbeviste om, at vinden ville gå i vest ifm cumulus nimbus passagen. Nix – ikke denne gang.

På land serverede Jan Peetz grillede bøffer af bedste kvalitet, som blev skyllet ned i rigelige mængder moleøl og -cola. I det gode vejr blev mange sejlere hængende og snakken gik.

Otto Strandvig, DEN 21, længst th sluttede som bedste dansker på en 3. plads, men måtte i mange sejladser konstatere, at konkurrenterne kommer tættere på, som her hvor Marrtin Mikkelsen, DEN 7, Jan Peetz, DEN 212, og Peter Bøje, DEN 4 runder først i gaten (foto: Richard Berg Larsen)

Søndag morgen viste sig fra en indledningsvis lidt mere dyster side. Småregn og tiltagende vind ledsagede sejlerne under tilrigning og søsætning. På vej til banen trak en front igennem med 10-12 m/s vind og måske lidt ekstra i korte pust. En håndfuld sejlere vendte om og gik i havn. Nogen følte sig endnu ikke helt komfortable i hård vind og bølger. Et par andre havde aftaler med sundhedssektoren om at undgå forværring af gamle skader.

Søndagens sejladser adskilte sig fra lørdagens sejladser, idet banen blev rykket ud til farvandet syd for Peberholmen.

DEN 306, Christian Reed, kan bekræfte, at der før start var mere vind, end hvad der lige var til at tøjle, hvilket resulterede i en kæntring med bunden i vejret og et tabt ror, der dog kom retur med hjælp fra en rib fra Dragør Sejlklub. Christian sejlede derefter 3 solide top 10 placeringer hjem i dagens sejladser, og viste dermed, at han også er på vej til at finde farten, når vinden øger.

I de fleste starter var der, i lighed med lørdagen, enighed om at der var markant læ fordel. Folk var ivrige for at starte, hvilket resulterede i et par tilbagekaldelser, som fik baneleder til at trække det sorte flag op i en enkelt start. Det holdt dog ikke Joe (GER 259) tilbage, der måtte indkassere en BFD på en dag, hvor han ellers viste gode takter på kryds og var med fremme i feltet. 

Stor læ fordel ved starten giver tætte nærkampe. Peter Overup, SWE 72, Jens Kristian Andersen, DEN 246, og flere andre er gode til alligevel at holde afstand (foto: Richard Berg Larsen)

Da banen var rykket ud til Peberholm, var der ikke de store landeffekter at tage stilling til, men før starterne blev der brugt tid på at vurdere de forskellige sky formationer og tilhørende tryk på hhv. bagbord og styrbord side af banen. Den info skulle så sammenholdes med den sydgående strøm der blev stærkere tættere på topmærket og særligt på styrbord fløj. Det må Otto (DEN21) have set, for han kom, efter en middelmådig start, blæsende ind fra styrbord fløj og rundede toppen blandt de første. 

Den friske vind fik baneleder til at sætte signalflag Oscar, så der var fri pump. Som altid blev der pumpet meget flittigt (særligt i de første sejladser). Altid sjovt at se de forskellige teknikker. Allan er kendt for sin meget opretstående stil/dans og den virkede godt, og var sammen med nogle rigtig fine kryds med til at holde ham helt fremme i alle søndagens 3 sejladser.

Alt i alt en spændende søndag, hvor vinden sikrede at man kunne mærke mælkesyren i både lår og arme efter flere meget tætte situationer ved målgang.  

Tilbage på land efter de 3 sejladser blev grillen hurtigt mobiliseret og 3 slags pølser med brød blev grillet. Moleøl og -cola var igen klar i rigelige mængder. Med fyldte maver hos de tilfredse sejlere, hjælpere og pårørende kunne præmieoverrækkelsen finde sted.

Og her kommer vi tilbage til Olof Lundqvist, Malmö Segelsällskap, der i SWE 32 lavede dagens bedste serie og lige akkurat sneg sig foran landsmanden og klubkammeraten (og sidste års vinder) Peter Overup med 1 point. 

Otto Strandvig, KDY, kunne med dagens næstbedste serie snige sig ind på den samlede 3. plads 1 point fra 2. pladsen. Kun 7 point skilte de 5 første sejlere i toppen. Ligesom til DM må vi konstatere, at vi hænger lidt efter vore svenske kolleger. 1 dansker og 4 svenskere i top 5.

Otto Strandvig og Peter Overup underholdt herefter forsamlingen med at forklare om de forskellige ‘souvenirs’, der efterhånden er samlet i vandrepræmien for Dragør Mesterskabet (en flot lakeret trææske). Hvert år skal vinderen frem mod næste års stævne finde en ting at lægge i trææsken, som symboliserer året eller en begivenhed under stævnet. Peter havde valgt at lægge en Covid quicktest i æsken.

I øvrigt værd at bemærke om resultaterne og stævnet:

  • Peter Bøje, Egå Sejlklub, blev næstbedste dansker på en 6. plads, hvilket er Peters foreløbigt bedste stævneplacering efter mindre end 1 år i Finnjollen.
  • Jan Peetz blev bedste Dragør sejler på en 9. plads.
  • Søren Kjær blev bedste Veddelev sejler på en 11. plads.
  • Alle hjælpere og baneleder fik stort bifald for deres altid engagerede og store indsats.
  • Olof Lundqvist fortalte kort om sit kærlighedsforhold til Dragør, der startede for snart 20 år siden, hvor han var eneste Finnjollemand i Skåne og derfor ofte besøgte Dragør og de danske stævner. Med den voksende fleet i Malmö ser han frem til, at danskerne snart kan inviteres til stævne i Malmø/Limhamn/Skanör, hvor de vil gøre alt for at organisere et lige så flot stævne.
Peter Bøje, DEN 4, leger i bølgerne inden første sejlads om søndagen (video: Søren Kjær)

Resultatliste Dragør Mesterskaberne 2021

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.