Træningslejre

Træningslejr med Max Salminen 13-14. november

Fortalt af Otto Strandvig

Træningslejren blev afholdt i det strømfyldte farvand ud for Limhamn og begge dage startede med morgenbriefing. Lørdag blev der sejlet to pas og der var fokus på start og krydsmærkerunding. Hvad lærte vi? BB-både skal sørge for at komme ind i topmærkekøen udenfor 3-bådslængder, da de ellers ikke har plads ved mærket. Uden plads må man ikke gå i vinden for at komme rundt om mærket (regel 18.3). Vender BB-båden udenfor 3-bådslængde-zone skal eventuelle luv-både give plads hvis båden for brug for at luffe rundt mærket.

Søndag blev der sejlet et pas med fokus på læns og med nordøstenvind samt nordøstgående strøm blev det nogle lange lænsere. Vi startede med en harestart (husk nu haren på BB) hvor vi holdt spor i nogle minutter, mens Max så på sejl. Så blev vi sluppet løs og Max lagde et topmærke. På lænseren skulle vi fokusere på den figur bomnokken tegner hvor bunden af figuren er vandoverfladen (nokken skal helst ikke ramme vandet for meget) og toppen er vand i cockpittet til luv. Forreste del af figuren afgrænses af bommen i 90 grader (Fidus 1: Sæt skødet i klemmen så gennemsnittet af sejlet er i 90 grader. Fidus 2: Bind skødetampen til bagerste hængestropbeslag så der ikke kommer uønskede knuder) og bagerste del af figuren er maximalt pump. Jo større areal figuren tegner desto mere kraft per pump – kraft gange pumpefrekvens giver pumpeeffekten. En lille cirkel og høj frekvens kan være lige så godt som en stor ellipse med kraftige, lange pump.

Hvad lærte vi? Fejl 1: Bommen skal helt ned til vandet. Fejl 2: Kraften skal lægges i de første 25% af pumpet – ikke jævnt. Fejl 3: Skødet slippes ikke i tide så bommen kommer aldrig frem i 90 grader. Fejl 4: Skødet slippet for tidligt så figuren bliver for lille. Ja, korrekt fejl 3 & 4 er to sider af samme sag, nemlig timingen.

Vi har på to weekender lært mere end vi ville have lært på et helt års træning så alle deltagere tog inspirerede hjem fra det svenske.

Det er pt ukendt hvem ‘vi’ iøvrigt omfatter, men det kan være, at denne artikel bliver opdateret med den information.

Her er en video fra WB Sails, der illustrerer pumpeteknikken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.