Stævner

Flæske Cup 2021

Trofæet ‘Fritgående gris på kulfibermark’ blev i år fortjent vundet af Otto Strandvig, KDY, efter flotte sejladser på Roskilde Fjord. Flæske cup, som i år blev arrangeret af Veddelev Strands Bådelaug, blev afholdt lørdag den 9. oktober. Beretning skrevet af Anders Vognsen, Veddelev Strand Bådelaug.

Efterårsvejret viste sig i lørdags fra sin bedste side med let til middel vind og op til 6 m/s fra sydøst, samt den flotteste solskinsdag i inderfjorden. De 32 deltagende Finn joller fik 6 flotte sejladser, hvor der i 4 sejladser også var vind nok til at tillade fri pump.

Den skønne dag startede i VSB med fælles morgenmad og skippermøde. Der var vanen tro stor gensynsglæde, når sejlere fra hele landet er samlet, hvilket gav en fantastisk stemning ved klargøring og afgang fra havnen i Veddelev.

Vejrudsigten var til den tynde side med vind fra SØ, hvilket gjorde at baneleder Poul Astrup (Roskilde Sejlklub) lagde banen i inderfjorden med start lidt syd for Veddelev. Den første sejlads blev gennemført i let vind, som sammen med dis og skiftende vindretning og styrke udfordrede alle sejlere. Der kom lidt overraskende for alle mere vind op ad dagen, men det var kun velkomment. Det var et utrolig flot syn med det store Finn jolle felt på denne skønne efterårsdag. Der var også en del både med tilskuere, der fulgte de spændende sejladser.

Den  øverste placering var der ikke tvivl om, idet  Otto Strandvig (KDY) med suveræne sejladser tog første pladsen.  Martin Mikkelsen (Middelfart Sejlklub)  og Michael Staal (Dragør Sejlklub) tog i flot stil 2. og 3. pladsen.  Der var lokale VSB helte på 4. og  5. Pladsen, så der var efterfølgende også god selvtillid og glæde at spore i VSB over at se, at afstanden til de bedste mindskes. Det er ingen hemmelighed, at de mere  end 30 Finn sejlere i VSB træner målrettet og hårdt for at komme frem i det danske Finn jolle felt.

Efter sejladserne hyggede alle sejlere sig med afrigning efterfulgt af moleøl og flæskestegs sandwich i og udenfor  VSB klubhuset. Udover erfaringsudvekslinger fra dagens sejladser blev der vanen tro delt gavmildt ud af erfaringer og oplevelser fra lange og begivenhedsrige sejlerliv. 

Der blev uddelt 5 præmier, hvor hovedpræmien den flotte gris under stor jubel blev uddelt til Otto Strandvig sammen med en kasse god vin og en lækker kamsteg. 2. og 3 pladserne fik fin rom/vin og røget flæsk fra den lokale slagter.

Udover hovedpræmier blev der uddelt en præmie til Peter Bertelsen (VSB) og Per Biltoft  (VSB) for at levere “højdespring” i en flot serie sejladser og begge havde høj fart banen rundt i alle sejladser.

I VSB var stævnet endnu et skridt på vejen i at opbygge erfaring og infrastruktur til at kunne tage værtsskab for større stævner. “ vi er glade for, at vi kunne give sejlerne en skøn dag på vand og på land. I tillæg har vi opsamlet erfaringer, som vi omsætter i et 2 dags stævne i oktober 2022” udtaler arrangørerne fra VSB.

Nu skifter Finn feltet til vintertræning og alle glæder sig til igen at mødes på banerne i 2022.

Se resultater

Foto: Klaus Rasmussen

Otto frankerer grisen
Kort efter start i 1. sejlads
Per Biltoft og Martin Mikkelsen
Læns i let vind i dagens første sejlads
Trafik på jollepladsen med 32 deltagere og alligevel en del VSB joller som blev på land.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.