DM

Gammelt nyt

Vores tidligere (han er nemlig ikke gammel) webby, Michael Bæk, har fundet en back-up af den for-for-forrige hjemmeside. Faktisk Finnjolleklubbens første hjemmeside fra 1998, der dengang var udviklet og bestyret af Søren Larsen. Også dengang var vi i den grad med på beatet.

Som erstatning for den glade jule- og nytårshilsen, og i mangel af ‘breaking news’, så følger her en artikel om DM 1998, som vi sejlede på Roskilde inderfjord med Roskilde Sejlklub som arrangør.

DM FOR FINN-JOLLE 1998, ROSKILDE FJORD
Fortalt af Michael Bæk

“Bunden af Roskilde Fjord er sort. —.. Meget sort !!” Udtalelsen stammer fra Ole Svendsen , DEN 162, som i lørdagens sejlads fik viklet sig selv, skødet, sværdhal og redningsvest sammen i eet uglegylp, der debalancerede jollen. 1/3 af mastetoppen er på begravelsestogt på bunden af fjorden. En gummibåd m.v. fik Ole ud af grønlændermudderet og vikingernes sorte mudder drev ned af sejlet.

Temmeligt ambitiøst havde vi selv været med til at fastlægge 4+4+3 = 11 sejladser i en tre-gange op-og-ned bane med start og mål midt i. Dommeren sagde ok -“det er Jer, der ligger derude!” Trapezerne og Contenderne sejlede væsentligt mindre, men der blev holdt fast. 11 Sejladser skulle vi sgu ha´. Og det var så det nogen fik, og de har med garanti haft uuundt i ben og ryg om mandagen.

Op til 22 Finn´s starter uden problemer og krydser ud til engene ved Snoghøj. På land, ikke så langt fra det orange top-mærke står også 2-3 snese køer som interesserede tilskuere til sejladserne. Ved mærkerundingen isætter de et “muuhhh”, og du fiser tilbage, hvorfra du kom. Altså kovendingen, som du kunne finde i det maritime vokabolarium andet steds i newsroom.


Foto: Michael Bæk, ex-webby, DEN 140 (optaget i 1999 af ukendt)

Michael Bæk, ex-webby, DEN 140, foto: ? fra 1999

HEJ CAI !!!
Mens medailleaspiranternes sejlnumre fortaber sig i horizonten overvejer man, hvad i helvede man gør her, og prøver filosophisk at tænke positivt. Det gør da ikke ondt i lårbasserne, stropperne snærer ikke spor og solen skinner da perifert da?..!! “HØP” lyder det og et af disse glasfiber-søm af en contender fiser lige om ørene på dig – Knaldvending med ufrivilligt rull, knæet hårdt ned i storblokken og skødet skal atter hjem – tungt som en mur? Midtvejs nede af banen ligger dommerskibet. Tæt forbi og en salut “Hej Cai”. Troeligt omend med en vis portion indlagt tålmod svares “Hej Boi!! – Nu har du kun 2 opkryds tilbage”.

Lidt senere lød vrælet “NEEEEJJJ” på den platte slør. Det er Lars ?, der napper en luv salto med dobbelt skrue, fordi han ledte efter sine vingummibamser omkring bailerne.
Jo,- vinden var frisk i weekenden 14-16 august. Alle 3 dage stod 7-9 m/s ind over banen på indre bredning, dog var der også mere rolige vindforhold iblandt.
MUUHHH1!!!!
7-9 m/s var vel ikke så galt kunne man da sige?! Men de facto er det temmeligt belastende at sejle i så megen vind, når der ikke er nogen sø overhovedet. Du har kun et at gøre – hæng ispind. Og det var, hvad førbemeldte Thomas så gjorde – Ikke fordi det hele tiden var strengt nødvendig, men simpelthen fordi han tror, man skal bo ude på siden af båden altid. Pas på din ryg min dreng! Når så vinden samtidigt slår 30* uden varsel er det med at klemme b… sammen og tænke på, at der kun er 18 opkryds tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.