Træningslejre

Træningslejr i Villamoura

Vi har modtaget en beretning fra kursisterne Otto og Jan.

Laser- og Finnjollesejleren Filipe da Silva driver Finn Sailing Academy i Vilamoura, der ligger 15 minutter fra lufthavnen I Faro. SAS har en direkte forbindelse hver lørdag, der tager lige under fire timer. Filipe henter kursisterne i lufthavnen og man er indkvarteret i bungalows med to dobbeltværelser, køkken og hele tre badeværelser. Byggeriet er fra 80’erne, men det bliver vedligeholdt og med EUR 1500 for en uge inklusiv bådleje er det absolut rimeligt.

Der ligger en velassorteret Spar købmand indenfor gåafstand, hvor man finder alle fornødenheder og man får stillet en cykel tilrådighed, så man dels kan komme til havnen og dels komme lidt rundt i området.

Marinaen er topmoderne og og der er fyldt med landsholdssejlere fra hele Europe, herunder også fra Danmark – vi mødte danske ILCA og 49-sejlere, der trænede stenhårdt med de andre lande. Et virkelig fedt miljø, hvor Finnjollesejlere stikker lidt ud, da vi er noget større (og ældre).

Otto filmet af Peter Overup

Filipe har tre Fantastica og fire Devoti Classic, alle konkurrencedygtige, så man skal kun tage sejl og sejlertøj med hjemmefra. Vandet er 18 grader så en tynd/medium våddragt er rigeligt til at holde varmen.

Hver dag starter med en briefing, hvor dagens program bliver gennemgået. Filipe kører tasker og sejl ned til marinaen og kursister kan enten køre med ham eller cykle – de fleste vælger ar cykle den hyggelige tur, der er på cykelsti det meste af vejen.

Bådene bliver fordelt så alle får prøvet de forskellige kombinationer af mast og båd.

Efter 2-4 timer på vandet er der en spise- og hvilepause,  hvorefter der er en times debriefing med video.

Jan og vores svenske venner – Otto bag kameraet

Der er gode lokale restauranter indenfor gåafstand hvis man ikke har mod på at lave mad selv.

Hvem bør tage til Vilamoura?

  • Hvis man er nysgerrig på Finnjollen og gerne vil undersøge om det er noget inden man køber.
  • Hvis man gerne vil blive bedre til at sejle i bølger.
  • Hvis man gerne vil have en aktiv ferie i varmen men Florida er for langt.
  • Hvis man overvejer at opgradere til Fantastica.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.