Kulturen

Vinderen af konkurrencen “gæt en Finnjollesejler”

Peter Rose modtager 1 kg gode småkager af Jens Kristian Andersen, mens Finnjollesejlere i forskellige størrelser og positurer ser på. Foto: Ib Meiniche.

Peter Rose, Egå Sejlklub, var ikke i tvivl, da han i vinter svarede, at alle 3 personer på fotoet var Finnjollesejlere.

De var alle Finnjollesejlere. Gættekonkurrencen fandt sted i december 2020 som optakt til en artikel om Finnjollesejleres vægt, højde, alder og erfaring. Foto: Klaus Rasmussen.

I forbindelse med Finnjollernes træningslejr i Egå i weekenden den 17. og 18. april var der overrækkelse af præmien.

Jens Kristian Andersen, forperson i Finnjolleklubben overrakte præmien til Peter Rose, og takkede ham for at have været med på legen. De til lejligheden forsamlede Finnjolle sejlere var det levende bevis på, at der er meget stor forskel på sejlernes størrelse, fysik og alder.

Peter replicerede at det var der godt nok, men også at han med sin størrelse stadig er for lille. Den største jolle han har sejlet er en Europa jolle. Den havde han kun, indtil hans søn havde prøvet den. Så ville sønnen ikke længere sejle Optimistjolle.

Peter Rose ‘præmierer’ Egå Sejlklubs ungdomsafdeling for arbejdet med at uddanne flere unge i jollesejlads. Ungdomsleder Jesper Heegaard lover at kagerne bliver spist! Foto: Ib Meiniche.

Peter videregav straks præmien til Egå Sejlklubs utrættelige Jesper Heegaard, som er formand i klubbens ungdomsafdeling. Det er Peters ønske, at ungdsomsafdeling og jollesejlads for alle aldersklasser vokser sig endnu større i Egå. Jesper Heegaard forsikrede, at småkagerne vil blive spist og nydt i klubbens Optimistjolleafdeling.

Den 13-15. august 2021 er Egå Sejlklub vært for Finnjollernes internationale Danske Mesterskab 2021, hvor Peter Rose og sejlklubbens unge sejlere får lejlighed til at se Finnjollesejlads og møde sejlere fra mange nordeuropæiske lande. Der forventes mindst 50 joller til start. Den hidtidige rekord er 57 deltagere ved DM i 2019.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.