Stævner

2014 Dragør Mesterskab

Hermed beretning, fra en der så det hele lidt bagfra. Men det kender du jo måske!

Åbent Dragør mesterskab er jo lidt en tradition, den har eksisteret fra sidste årtusinde! Dragør har satset på at få en hel masse sejlere på vandet i billige joller. Da jeg startede i 2000 måtte en jolle koste maksimum 10.000,-. Det fik jo en masse joller på vandet. I 2000 var der ca. 25 joller, men det tal er jo faldet lidt siden. Der ligger dog stadig 18 joller i Dragør. Af disse ser vi 10-15 stykker i løbet af sommeren. Vi sejler i princippet 3 gange ugentligt om sommeren og en gang ugentligt om vinteren.

Årets DM blev afviklet med 14 deltagere tilmeldt men desværre mødte kun 12 op. De andre havde fået forfald.

Skippermøde afholdt kl 0900 sharp og første start gik præcis kl 1000. En myndig dommer, Mik Jensen, havde valgt at lægge banen med start udfor Fortet så tilskuere kunne følge sejladserne fra øverste top af fortet.

Meteorologerne havde lovet vind fra sydøst fra 5 m/sec stigende til 8-9 m/sec. 17C og strålende sol. Denne forudsigelse kom til at holde perfekt.

Vinden var fra sydøst med ca. 5 m/sec i første sejlads. Frank Hansen valgte at vinde efter en sejlads på ca 25 min. Anden sejlads blev igangsat umiddelbart efter sidste båd i mål. Et par hvide hvaler blev observeret!

Anden sejlads. Det viste sig at der tydeligt for alle havde vist sig et spor under land på grund af en tiltagende strø fra syd. Denne strøm kunne ikke boves, men kun momentvis stævnes! Michael Staal tog sig af 1 pladsen, med Frank som toer.

Tredje sejlads. Sporet holdt sydover straks efter start. Ved krydsmærket blev annonceret fri pump! Jury formanden sagde efter sejladsen at det ikke kun var Frank der skulle have fri pump. Resultatet af denne øvelse medførte mange ømme arme. Frank vandt med Michael Staal på andenplads. På tredjepladsen begyndte Svend V Andersen at vise sin kunnen i luft. Han er en stor flot sejler der hænger hele vejen.

Fjerde sejlads. Vinden og strømmen havde tiltaget ganske lidt. Frank vandt igen så nu så man skriften på væggen. Nr. to Svend V. Og nr. 3 blev J K Andersen i sin nye Devoti 246.

Femte og sidste sejlads i ganske frisk vind. Denne blev flot vundet af Svend (så kan vi jo ikke kalde ham følgesvend vel). Nr 2 blev Staal og 3er blev Frank.

Efter sejladsen var der præmie uddeling og sandwiches samt moleøl til alle.

Af resultatlisten ses de endelige placeringer. Det kan måske nævnes at der var 4 tilmeldte over 60 år så der blev uddelt en Veteran præmie. FBJ. Det var dog en meget billig baggrund idet de tre andre enten udeblev eller valgte DNC.

Alt i alt et stævne der fik megen ros (efter et par øl). Ingen tvivl om at der er ømme ben og arme i mange hjem de næste par dage.

Observeret fra bagperronen.

Med sejler hilsen

Flemming Bender Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.