Stævner

2014 Flæske Cup i Vallensbæk

Flæske Cup er normalt startskuddet på den hårde kolde vintertræning. Tidligere er stævnet blæst væk, og andre gange har det bare været en kold og blæsende dag på vandet.

Vejret der mødte sejlerne i år var dog noget mildere stemt. Behagelige 12 – 15 grader og vandet på den behagelige side af de 10 grader, og med 6 – 7 m/s fra øst var betingelserne som på en normalt lidt skidt sommer dag!

Inden de afgørende sejladser om årets rangliste kunne skydes i gang var der samling i klubhuset, hvor bacon, æg og øvrigt fast og flydende som tilhører et komplet morgen, ventede sejlerne. 13 Finn joller og 2 F18, havde sat hinanden stævne i Vallensbæk Sejlklub. Helt fra Norge og Aarhus var der sejlere!

Inden sejlerne søgte ud i området hvor søslaget skulle stå, blev de 10,4 kg. Flæskesteg sat i ovnen, ved lav varme.

Kl. 11. blev første sejlads skudt i gang, på en kort udlagt bane på lidt mere end 20 minutter. Det resulterede i mange tætte og spændende situationer, hvor feltet var tæt samlet hele banen rundt. Da vinden var konstant over 6 m/s var der fri pump, som fik pulsen højt op hos sejlerne.

Da tiden nærmerede sig 14 kom der meldinger fra land om at kerne temperaturen var tæt på 65 grader. Dette udløste spontant opbrud og med sidste båd i mål kl. 14:00 var dagens søslag slut. 6 sejladser kom i kassen på 3 timer, så det var effektiv sejladsledelse uden unødvendig ventetid mellem sejladserne.

I land ventede sprød svær på de mange kilo flæskesteg, tilhørende rødkål, rugbrød og ny brygget juleøl fra Carlsberg, ideel afslutning på en super dag på Køge Bugt.

Dagen var dagen som rejste flere spørgsmål ind der blev besvaret. I hurtig punktform, og med håbet om at du som læser vil bidrage med svaret kommer her nogle af væsentligste:

 1. Hvad er succesraten på vandbakkelser
 2. Hvad er ældst; en Jaguar XJ6 serie I eller en spidsgatter Utzon 38
 3. Hvilken af de to ovennævnte har den højeste skrotværdi (skrotværdien på spidsgatteren er mere eller mindre kendt)
 4. Kan man med fordel spartle en spidsgatter op og beklæde den med folie i mahognilook
 5. Hvad er nemmest; at skille en Jaguar ad eller at stoppe tjære i alle huller på et træskrog
 6. Er afstanden virkelig kortere fra Norge end fra Dragør
 7. Hvad er tiltrækningsværdien i et gammelt skrog (nogle mener høj)
 8. Hvordan skal man lave bearnaisesovs; på brev, den gamle metode eller den nye metode
 9. Hvem kender overhovedet den nye metode
 10. Hvis alle dukkede op, hvor mange havde der så været
 11. Hvornår er der nok flæskesteg
 12. Spiser alle elektrikerlærlinge 22 halve til frokost

Vintertræningen fra Vallensbæk kører indtil sidste weekend før jul, hver lørdag startende med en kop kaffe og obligatorisk briefing i juniorhuset kl. 09:00, hvorefter træningen på vand starter kl. 10:00. Træningen slutter kl. 12:00 med en hurtig de-briefing efterfølgende (inden omklædning og bad)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.