Stævner

2015 Græsk mesterskab i Athen

Slutmelding Athen

Det har taget mig ca. 10 min. pr dag at sende en melding hjem fra min telefon til webmaster Christian Qvist. Super service af Christian, som også kan li’ at få materiale. Så en opfordring herfra er, at I sender hvad som helst til Christian, der er bare lidt relateret til Finnjolle.

Med al den luft der er rejst vestpå de seneste dage, så var det i dag, at noget af det vendte tilbage. Vi fik 2-3 m/s at boltre os i med vindspring på +/- 10 grader. Der var store trykforskelle, men de var svære at se på vandet.

Jeg tog starten ved pinden, sejlede et minuts tid og vendte i tryk på en skralder. De næste minutter var det bare at nyde udsigten over feltet gennem vinduet.

Men herfra begyndte der at ske ting og sager. Mine to nærmeste konkurrenter splittede og gik ekstremt på hver deres fløj. Jeg følte det var for tidligt at vælge fløj og tog en lidt tung vej op gennem midten.

Ved topmærket kom de samme to godt ind fra hver deres fløj, men jeg fik reddet lidt afstand det sidste stykke og havde dem hhv 50 og 100 m foran og masser af tid til finde på noget. Feltet komprimerede lidt på læns og jeg hentede lidt ind ved bundmærket.

På andet kryds ramte jeg alting rigtigt og sejlede mig frem til 3. pladsen, nu med de to konkurrenter hhv 50 og 300 m efter. Så udestod blot en 12 min lang lænser i en stadig tyndere luft.  Jeg fik dækket af og slutter 4 i mål (Takis smutter forbi) lige akkurat det der skal til for at holde den samlede 3. plads i stævnet.

Det har været super træning, og jeg tror jeg har lært lidt mere. Fly og hotel i en pakkepris til 2.700 kr, samt gratis lån af jollen, har gjort det økonomisk forsvarligt. Jeg tror ikke det er sidste gang, at jeg gør det her. Med det antal sejlervenner, man kan få sig i Finn Masters klassen, så er mulighederne der.

På gensyn i Kastrup, Dragør og måske Vallensbæk i påsken.

Billedet er en Skarpsnog, som jeg fandt på havnen. Jeg mener det er en dansk konstruktion fra mellemkrigstiden. Måske kan Svend V. Andersen oplyse os, han er jo ved at blive en kender af gammelt bly.

Endnu en hård dag på kontoret.

Selv de unge peb over vejret i morges. Strålende sol kunne ikke kompensere for en hård og kold vind.

Første sejlads blev gennemført i 10-12 m/s. Vinden var en anelse til højre i forhold til de første dage. Det var stadig kryds ind mod land, med store vindspring. Der kom tryk ind fra fløjene og ind imellem kom der også et par stykker flyvende ind derfra. Jeg valgte at tage chancen ind over midten, selv om man måtte æde nogle vindhuller og gennemsnitlige vindretninger. For anden gang i stævnet rundede jeg først ved krydsmærket, og jeg tror ikke andre end Mitakis har været først.
Sikker sejlads resten af vejen og et par stykker pumpede forbi på læns, så en 3. plads blev det til.

Efter i går havde jeg 2 konkurrenter blot 2 point efter mig, så det gjaldt om at lave lidt luft til dem.

Det lykkedes i første og også i anden sejlads, hvor jeg slutter nr 5. Anden sejlads lignede stort set første sejlads, men nu var vinden helt nede på 8-10 m/s, så det blev til væsentlig tættere sejlads.

I dagens 3. og sidste sejlads var det samme mønster, men nu med kun 6-10 m/s, så nu var det helt tæt. Efter at have været alt mellem 1 og 7 (sidst), slutter jeg 7 efter at have tabt 4 placeringer på vej i mål. Min værste læns i stævnet.

Samlet er jeg stadig nr 3, men nu med en ny trussel på 4. pladsen kun 1 point efter, GRE4 som også hedder Takis. GRE 4 kæntrede, badede og udgik af alle sejladser den første dag, men er kommet stærkt igen.

I morgen er det planen at sejle 1 sejlads som almindelig fleet sejlads. Lige nu tror meteorologen på svag vind fra skiftende retninger, så det bliver et helt andet game i morgen.

Efter dagens sejladser inviterede 2xTakis mig på diverse lokale retter. Lige nu ligger jeg på hotelsengen og multitasker: fordøjer og restituerer (av).

De sidste par år har der været +20 Finnjoller til stævnet. Den lave tilslutning i år er pga vejret og økonomien, fortæller de lokale. De bedste sejlere er dog dem der deltager.

Jeg har også hilst på Emilios (Papat……. et eller andet), der er på banen i coach båd hver dag. Han har trænet i 2 måneder med 2 af de både, der er efter mig!

Kryds fingre for mig i morgen.

Sejlerhilsener

Michael

Tirsdagsmelding:

Vinden her til morgen var aftaget fra i går og knap så hårde vindbyger. Det betød også, at vindspring holdt sig inden for ca 45 grader.

De 2 første sejladser blev sejlet i 8-12 m/s hvilket, ovenpå i går, var rigtig fint. Dagens negative overraskelse var temperaturen. Vi var ikke over 10 grader og de lokale har haft travlt med at undskylde.

Den første sejlads sejlede jeg ok med en 4. plads som resultat. Anden sejlads troede jeg skulle blive rigtig, rigtig god. Men planen mislykkedes og det var kun med det yderste af neglene, at jeg undgik at slutte sidst lige foran den gode mand Takis, hvis båd jeg låner.

Dagens 3. og sidste sejlads startede i 12-15 m/s og det blev ikke mindre undervejs. Ved krydsmærket var jeg med helt fremme, men skyndte mig derfra i havn. Det var en af de bedre beslutninger i dag. En medvirkende årsag var, at jeg kun har medbragt 1 sejl, som også er det jeg skal bruge til Masters i Kavala. Da alle vejrudsigter forventede let vind, så tog jeg et af de tynde, hvide letvindssejl med. Det har fået tæsk nok, tænker jeg.

Det er lykkedes mig at holde fast i en foreløbig samlet 3. plads, hvilket jeg er tilfreds med. På nær Takis og mig selv, så er resten af feltet den ny og sporty generation.

I morgen forventer meteorologerne at både vindstyrke og temperatur falder yderligere. Jeg forventer sol og 20 grader – og at tage fejl.

Og så et kulturelt indslag:

Jeg fatter ikke et ord af de lokales samtaler, men har dog hæftet mig ved enkelte ting. En af dem er, at ordet ‘malaka’ bliver flittigt anvendt. Så jeg har selvfølgelig spurgt, hvad det betyder.

Det vil jeg så ikke skrive her, men du kan finde svaret på Wikipedia.

Sejlerhilsener

Michael

Billeder:

Den gode mand Takis GRE 71.

Godt græsk ølbryg.

Mandagsmelding

I dag, mandag, havde vi rigelig vind, store vindspring og nogle modbydelige vindbyer. Ikke så mærkeligt når man krydser ind mod Piræus.
9 joller: 7 grækere, 1 italiener og mig selv fik gennemført 3 pænt lange sejladser.
Første sejlads startede i knap 10 m/s og sluttede i godt og vel 10 m/s. Jeg slutter nr. 3.
Anden sejlads lagde 2 m/s til det vi allerede havde, men nu var vindbyerne væsentligt grimmere. Jeg ved ikke hvor meget der var i bygerne, jeg ved bare at det blæser når der er fuld slæk på løjgangen.

Jeg slutter 2 efter at være 1 ved første mærke foran den ny græske helt Ionnis Mitakis.
I 3. sejlads fik vi for alvor vind. Flere udgik, lige nu har jeg ikke overblik over hvor mange der fuldførte, men jeg sejlede “safe” med stagvendinger på læns og lavede en 5er. Ren overlevelse til sidst.
Mitakis styrer, han vandt alle sejladser.
I morgen har de tænkt sig det skal blæse mere end i dag. De har et glimrende museum i Piræus, måske skal det undersøges nærmere.
De græske kolleger er gode og rare mennesker. Vejret i dag var tæt på en kølig dansk sommerdag, med næsten fuld sol. Lækkert at kunne sejle i sommervåddragt igen.

Hilsen fra Staal

Fra træningsturen dagen før det gik løs med blæsevejr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.