Stævner

2016 Polyester Cup i Kastrup

Ingen vind, mange skyer, sejlere i venteposition.

Beretning fra Polyester Cup 2016 i Kastrup.

11 deltagere på startlinien på trods af 2 sidste øjebliks afbud var rimeligt, og under alle omstændigheder bedre end sidste års deltagelse. Vi kunne hilse en helt ny kollega velkommen i klassen, Martin fra Middelfart. Martin deltager også i kommende stævner, og det forlyder, at han har endnu en legekammerat i Middelfart, som også gerne vil være med. Det blev en pæn debut for Martin i Finnjollen, hvor især første kryds ofte var rigtig godt.

Vejret var køligt i år. Lørdag var ligefrem rigtig kold på tidspunkter. Enkelte af deltagerne formåede at sejle i havn og lune sig på en kop kaffe mellem sejladserne, når der var lidt ventetid på grund af baneændringer. Og baneændringer var der som sædvanligt en hel del af, når vinden kørte halvdelen af kompasset rundt. Lørdag gennemførte vi 5 sejladser af gennemsnitligt 30 minutters længde i alt fra let vind til frisk vind. En gang imellem blev vi også ramt af nogle vindbyger med pænt meget vind og en enkelt hval blev observeret. Vi var nogle stykker der blev nervøse, da vi ikke kunne se sejleren, men kun en jolle som en følgebåd forsøgte at tæmme. Det viste sig, at sejleren med køligt overblik havde entret dommerbåden, hvor han indtog en kop varm kaffe i styrehuset, mens følgebådsmandskabet sled med jollen.

Nikolaj Ratslør var på gæstevisit i Wattschwein, venligst udlånt af Qvist. Nikolaj var en af flere, der vandt en sejlads i weekenden, og han stiller gerne op til flere stævner i lånt jolle, indtil han en dag igen får anskaffet sig sin egen.

Efter 5 sejladser lørdag blev det desværre kun til en enkelt sejlads søndag. Den blev til gengæld lang målt i tid – 1 time og 27 minutter for første båd. Der var ikke meget vind, men utroligt nok holdt den sig inden for ca 20 grader fra en østlig retning i den tid sejladsen varede. Men derefter var det også slut med stabil vind. Efter en times venten blev vi sendt hjem. Jakob fik taget lidt stemningsfotos af skyformationer mm i pauserne. Qvist får tilsendt en ordentlig bunke fotos fra Kastrup, som bliver lagt op et egnet sted.

Blandt vore rookies i klassen Ole, Jan, Jakob og Casper viste det sig, at Casper denne weekend var den skarpeste. Faktisk blev han 2er samlet et mulehår foran Svend. Svend viste sportsmanship ved et korrigere resultatet for 5. sejlads, hvor dommerne havde registreret Svend foran Casper. Det var omvendt og med Svends fair reaktion sendte han sig selv ned på 3. pladsen samlet. Undertegnede var inspireret og heldig denne weekend og tog den samlede førsteplads. Resultatlisten bliver publiceret, når vi har modtaget et elektronisk eksemplar.

DEN 80
Michael Staal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.