Stævner

2016 VSK Grand Prix i Vallensbæk

Thomas ”formerly Known as Laursen”, kom så og sejrede!
På en noget nær perfekt dag, fik Thomas lige sejlet alle idealerne ud af den danske Finnfleet ved at vinde årets anden rangliste stævne.

Thomas mødte op på Vallensbæk Havn lige tids nok til at sikre resterne af det veldækkede morgenbord, ikke tidsnok til helt at vide hvad dagen ville bringe, og slet ikke tids nok til, på nogen som helst måde at træne. Faktisk var Thomas ikke helt klar over hvor han havde stillet sin båd, da sæsonen 2015 stoppe en gang i august 2015.

På havnen var samlet så absolut who is who indenfor Finnjolle sejlads, samt et par inviterede rockstjerner. I blandt who is who var Undermåleren, alias Flittige alvidende Finn guru Jens Kristian, Johnny ”jeg sejler den hurtigste båd, Jacob ”Nyt grej kan løse alt”, Flemming ”jeg kan slå ihjel med en blyant”, Richard ”Captain” Larsen”, Thomas ”Træne, hvorfor det?” M-Petersen, ja selv den nøddebrune Bøggild var på plads.

Af nye og inviterede Rockstjerner var Jacob ”Rookie” Lindstrøm, og Jesper ”den båd er så god som ny” Larsen. Ja feltet var så skarpt så den kommende Masters (eller er han Grand masters?) landsholdssejler Otto Strandvig forsvandt fra slæbestedet, da den sande modstand stod ham klart!

Den ihærdige racemanagement forsøgte at trække de erfarne herrer på vandet, men via en medbragt AP sikrede Finn fleeten at der var mulighed for en omgang kaffe mere, samt frit slæbested. Men ak og ve kapsejladsledelsen fandt ud af dette forsøg på snyd, og den medbragte AP blev strøget fra standeren. Det var tid for reel live racing!

I høj sol og vind fra en stabil retning sådan fra ca. øst – s-øst 6 – 8 m/s, som den nøddebrune Bøggild havde lovet, blev sejladserne sat i gang.
Uha, det gik stærkt, så stærkt at Jakob ”Rookie” Lindstrøm fra Rungsted stak af i første sejlads, og i lånt båd førte fra start til slut. Jamen for f….. DEN-258 som etter hele banen rundt, hvad gør den reelle skibsreder nu, da båd, sejl og mast jo viser sig at være lynende hurtig!

De to efterfølgende sejladser blev to tætte opgør mellem den Nøddebrune, og den nu langsom vågnede Thomas. I tiltagende vindstille var det 5. og sidste sejlads som skulle afgøre det store søslag. Var Nøddebrune foran Thomas, så skete retfærdighed fyldest. Var Thomas foran den Nøddebrune, så var det ren og skær held.
Skæbnen ville at Thomas kom i mål, på en rimelig sikker anden plads, og kunne vel knap læse numrene på den efterfølgende nøddebrune Bøggild. Men men men, igen var det Jakob ”Rookie” Larsen som skulle vinde en sejlads. For den da, DEN-258 vinder nu sin anden sejlads i samme serie. Den båd og besætning er for vild!

På land ventede shorecrew med kaffe og fire slags hjemmebagte kager, så sukker og koffein balancen kunne genoprettes.

Og hvordan gik det så?
Jo, ud af det mørkeste mest inaktive, sejlerhjørne kom Thomas ”Formerly known as Laursen”, og snørede hele feltet, og som en aldeles rimelig retfærdig vinder kunne han løfte armene og skrige udover Vallensbæk Havn ”Så tag jer dog sammen, loooooooooosers”.
Men men men, dagens ubetinget sportslige overraskelse var Jakob ”Rookie” Lindstrøm! Første gang i en Finnjolle, let springende vind og to prikker i skabet, hmmm, det kunne da vidst være gået meget værre!
Resultater kan findes her…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.