Stævner

2016 Steinhuder Meer

Steinhuder Meer ligger 6-7 timers transport (bil, færge og kø) fra København, og sejladserne arrangeres af den yderst kompetente og traditionsrige sejlkub Schaumburg-Lippische Segler Verein (SLSV) som hvert år arrangerer mange store nationale og internationale sejladser. Så der er styr på sagerne, på land og på vand. Overnatning kan foregå i et af de mange små hoteller eller pensionater i byen, og der er nok at se på og foretage sig til at man kan tage familien med. Regn dog med at de sænker gennemsnitsalderen en kende.

SLSV arrangerer per tradition (gennem mere end 30 år) et forårs og et efterårsstævne for finnjoller, typisk med mere end 50 deltagere. Årets Kehraus havde kun 25 deltagere, da der var tysk mesterskab ugen efter på Chiemsee i sydtyskland.

Lørdagen havde planlagt start klokken 11, som blev udskudt til klokken 13 grundet manglende vind. Denne udskydelse passede dog undertegnede ganske godt, da jeg havde brugt natten til at vægtoptimere til de lette vindforhold, men lige skulle have væskebalancen nogenlunde normaliseret. Efter en omstart kommer vi afsted i let siddeluft med ganske store vridninger og trykforskelle, og her får jeg regnet vinklerne korrekt ud med et top 10 placering som resultat. Otto lærer sejlere at kende i den anden ende af feltet ved denne lejlighed. På trods af flere starter får vi ikke gennemført endnu en sejlads, da vinden selv for Stenhuder Meer vrider for meget. Demokratisk om man vil, da vi alle på et tidspunkt har resten af feltet i vinduet.

Lørdag aften var der kåldolmere ad libitum og øl af mærket ’Freibier’ i klubben formedelst 10 euro per person. Det er altså i orden, især når tjeneren hel tiden sørger for at ingen tørster eller er sultne.

Søndagen starter med let siddeluft, hvor der især i første sejlads var huller med ingen vind. Dem fandt jeg min del af. Der kommer i løbet af dagen gradvist mere vind, og 4. sejlads ser danskere på 1. og 2. pladsen i hele sejladsen. En tysker som i de tidligere sejladser havde ligget pænt foran resten af feltet måtte melde udsolgt halvvejs nede af sidste lænser. Han kunne ikke pumpe mere, ausgeräumt, og blev ikke set fremme i bussen mere det stævne. Sidste sejlads startede med samme billede, men som vinden løjede i sidste del, kom tyskerne luskende. Hurtigt og højt, med korrekt gæt på hvert tryk og drejning (Hvordan gør de?).

Resultatet blev at Otto vandt stævnet, og undertegnede blev 8.

Stævnet og SLSV stævner kan klart anbefales. Og reglerne bliver fulgt da der er on the water Jury md international erfaring som dømmer med omtanke.

Lad os tage mange afsted til stævnet i foråret 2017J

Jens Kristian, DEN 246

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.